Danijela Rundqvist: ”Kräver mycket av en”

Djurgårdens damlag har gått från Division ett till att bli svenska mästare på tre säsonger. En som varit med på resan är Danijela Rundqvist.

– Det kunde ha varit ett av de lagen som var i semifinal. Nu gjorde vi det som krävdes när det som mest gällde. Därför står vi här idag, säger  ”Danni” på isen efter slutsignalen.

Historiska mästare på tre säsonger

Djurgården startade sitt damlag inför säsongen 14/15 med Danijela Rundqvist och hennes make, det före detta NHL-proffset, ”Nisse” Ekman i spetsen. Den första säsongen spelade ”Danni” själv och det blev en transportsträcka till SDHL. Efter avancemanget avslutade hon sin aktiva karriär för att bli rekryteringsansvarig i organisationen kring laget men hoppade sedan in under fem SDHL-matcher förra säsongen. I år har hon varit verksamhetsansvarig i Djurgården IF Dam och hyllar sina spelare efter klubbens, historiska, första SM-guld på damsidan.

– Tjejerna har slitit hårt. De går till jobbet och skolan varje dag och tränar två pass sex dagar i veckan. Det är de som gör att vi kan stå här idag, säger hon.

Inte bara spelarna

Danijela Rundqivst hann med att ta ett SM-guld och två OS-medaljer under sin 15 år långa seniorkarriär. En karriär som innehöll hela nio säsonger i Djurgårdens ärkerival AIK, ett år i Kanadensiska Burlington Barracudas, ett i Ryssland och ett i Schweiz innan hon vände hem. Då blev det spel i SDE Hockey innan Djurgårdsprojektet fick sin början. Efter helgens guld så hyllar hon fler än bara spelarna.

– Utöver tjejerna är det också teamet runt laget med ledare, styrelse, kontoret och alla runt omkring.

Det har inte varit lätt

Trots den nästintill spikraka vägen från andradivisionen till SM-final och sedan ett guld har det inte varit lätt medger hon.

– Det har varit några dagar under de här säsongerna när man har fundrat: ”Vad håller jag på med”, säger Danijela.

Det kräver mycket men det är mer än bara framgång som är drivkraften.

– Det kräver mycket av en men man ser också vilken skillnad det gör för våra spelare och damspelare runt om i Sverige. Då är allt värt det.

Så bygger Djurgården vidare

När en säsong tagit slut så inleds arbetet för nästa. Ett arbete som handlar om att bygga vidare på framgången och för att förändra förutsättningarna för spelarna.

– Truppen tills nästa år är nästintill klar så där är vi ganska väl förberedda. Nu ska vi fortsätta leta samarbetspartners och sponsorer som vill se till att förändra damhockeyns förutsättningar och göra de bättre för spelarna, avslutar ”Danni”.

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN