DAMKRONORNA: Landslagslägret ställs in

I nästa vecka var det meningen att Damkronorna skulle samlas för ett träningsläger i Sundsvall. På grund av smitta i tre av SDHL-klubbarna och risk för smittspridning strälls nu lägret in, det skriver Svenska Ishockeyförbundet på sin hemsida.

Mellan måndag och fredag nästa skulle Damkronorna ha ett läger i Sundsvall. Nu ställs lägret in.

– Det är självklart tråkigt och jag känner med spelarna och ledarna i laget som sett fram emot att träffas och jobba vidare mot kommande OS-kval med den positiva energi som finns i gruppen, men efter att ha varit i kontakt med läkarna kring laget och smittskyddsläkare, men också SICO och SDHL och sett över den totala situationen så har vi beslutat att inte genomföra lägret, säger Olof Östblom, tävlings- och landslagschef Svenska Ishockeyförbundet till hemsidan.

Tråkigt och surt

Förbundskaptenen Ulf Lundberg hade sett fram mot ett fjärde läger med Damkronorna i nästa vecka. Nu blir det inte så och det har han förståelde för. Nu siktar han på att få leda sitt landslag i match för första gången efter att SDHL spelat klart.

– Ett tråkigt, surt och jobbigt besked, som jag samtidigt har förståelse för. Vi har börjat bygga något som ska bli både starkt och spetsigt. Men vi gör inget halvdant med Damkronorna och jag har stort förtroende för den medicinska kompetensen. Tre smittfria samlingar under hösten och förhoppningsvis kan vi få till ett landskampsutbyte efter SDHL-slutspelet, säger Ulf Lundberg, förbundskapten för Damkronorna till hemsidan.

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN