CORONAVIRUSET: Säsongen över för landslaget
Foto: Bildbyrån
Coronavirusets framfart har varit ödeläggande för flertalet sportevent. Idag kom nästa dystra besked i hockeysverige. Efter det internationella ishockeyförbundets besked om den inställda VM-turneringen väljer landslaget nu att ställa in resten av säsongen. 

Oron inför Coronaviruset växer i världen. Internationella ishockeyförbundet tillkännagav förra veckan att VM-turneringen på damsidan ställs in. Idag kunde svenska hockeyförbundet meddela att hela säsongen är över för landslaget.

CORONAVIRUSET: Säsongen över för landslaget

Förra veckan kom beskedet om att damkronornas kommande VM-turnerning i Halifax samt Truro i Kanada ställs in. Vad som skulle ha blivit den 22:a upplagan av turneringen kom istället att ställas in pågrund av Coronavirusutbrottet som just nu pågår runt om i världen. Damkronorna hade även ett läger inbokat mellan 12 – 15 mars för de spelare i SDHL som inte deltar i slutspelet. Lägret samt resterande säsong för damkronorna ställs nu in efter IIHF lämnat besked.

  • Vi fick det här beskedet i lördags kväll och har fram till dess planerat för att genomföra både VM-förberedande läger och VM som vanligt. Vi har haft ett möte idag där vi tagit beslut om att ställa in den VM-förberedande verksamhet som vi planerat eftersom vår VM-turnering ställs in, säger Olof Östblom, tävlingschef hos Svenska Ishockeyförbundet.

  • Vi får invänta mer information inför vår planering för kommande säsong gällande VM-turneringarna och Damkronornas verksamhet, säger Östblom.

Kommentarer

Kommentarer