CHOCKEN: Guldmakarna lämnar Djurgården efter säsongen

De startade damhockeyn i Djurgården och efter endast tre säsonger kunde de fira ett överraskande SM-guld. Idag meddelar klubben att de lämnar efter säsongen, dörren står öppen för en av dem.
– Det är ett mycket svårt beslut för mig och Danijela, säger Nils Ekman.

Nils Ekman och Danijela Rundqvist startade upp Djurgårdens damverksamhet 2014 och tre säsonger senare stod de tillsammans och hade vunnit SM-guld tillsammans. Nu är går epoken mot sitt slut.

– Nisse och Danijela har från första början varit viktiga hörnstenar i att bygga och utveckla vår damverksamhet. Vi hade aldrig kommit så långt och skapat oss en sådan identitet utan deras personligheter och hårda arbete. De har varit ovärderliga för oss. Att gå från div 1 till Svenska Mästare på tre säsonger är en imponerande resa, säger KG Stoppel vice vd i Djurgården till klubbens hemsida.

Dags att gå vidare

Till Djurgårdens hemsida säger Nils Ekman att han vill testa på något nytt efter den här säsongen och säger att beslutet att sluta är gemensamt.

– Jag, Danijela och Djurgården har kommit fram till detta beslut tillsammans. För mig så är det för att jag känner att jag vill pröva på något annat säger Ekman och fortsätter:

– Danijela är fortfarande mammaledig och kommer så vara en tid. Gällande henne så är det inte omöjligt att hon kommer jobba vidare kring dam- och flickhockey som vi vill få att fortsätta växa. Vi har valt att gå ut med detta i ett tidigt skede för att dels i lugn och ro kunna fokusera på denna säsong men också att kunna på börja rekryteringen in för kommande säsong utan spekulationer.

Behövs nytt blod

Vice vd KG Stoppel håller med paret och är medveten om att det behövs nytt blod och ny energi i klubbens damverksamhet.

– Från Djurgårdens sida känner vi också att vi kommer behöva ny energi och kraft för att fortsätta bygga vår dam- och flickverksamhet som till kommande säsong även omfattar ett hockeygymnasium för flickor. Vi är just nu i full gång med att titta på hur vi ska bygga vidare vår organisation kring damverksamheten och vilka tjänster/roller vi ska tillsätta. Efter detta kommer vi då också påbörja rekryteringsprocessen, säger han.

Läs mer om Djurgården>>>

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN