Brynäs satsar på publikrekord

Brynäs damlag ligger på femte plats i SDHL. Den 14:e januari möter Brynäs Djurgårdens herr- och damlag i Gavlerinken. Då har man ett mål utöver att ta tre poäng. Nämligen att sätta publikrekord för svensk damhockey.

Vill slå publikrekord

Det nuvarande publikrekordet sattes i oktober 2016 när Luleå gästades av Modo inför 3 150 åskådare och nu kraftsamlar Brynäs för att slå det när man bjuder in till det man kallar ”Super Duper Hockey Night”.

Vi vill engagera hela Gästrikland

– Det handlar om att skapa en bättre gro grund för flick- och damverksamhet. Vi vill engagera hela HockeyGästrikland i det här arbetet”, säger Brynäs vice klubbdirektör Johan Cahling till Brynäs hemsida.

– Vi märker att det är många flickor som provar på, och många av dem har invandrarbakgrund, vilket är roligt! Mångfald och jämställdhet är en viktig del i framtidens hockeyverksamhet. Det gäller att vi speglar det samhälle vi lever i, fortsätter han.

Vårt ansvar

– Det är viktigt att det här görs på riktigt, vårt ansvar ska vara att se till att flickor och damer får bättre förutsättningar för att spela hockey. Detaljerna är inte klara men Brynäs IF kommer ta sitt ansvar att driva arbetet framåt, säger Cahling.

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN