BIF-SILLY: Brynäs värvar världsstjärnan

Hon har vunnit OS-guld, VM-guld, två SM-guld och har ett imponerade poängfacit på över 2.09 poäng per match i SDHL. Nu är den kanadensiska landslagscentern klar för Brynäs kommande säsong, meddelar klubben på sin webbplats. 

Jennifer Wakefield har i princip vunnit allt som går att göra. Med en meritlista på OS-guld 2014, VM-guld 2012 och SM-guld med Linköping och Luleå. Nu är den kanadensiska centern klar för Brynäs, skriver klubben på sin hemsida.

– Jag känner att spelarna tror på satsningen och det blir en härlig utmaning, säger 29-åringen till klubbens hemsida.

Vann SM-guld Ifjol

Den senaste säsongen tillbringade Wakefield först i AMHL (Alberta Midget Hockey League), men gick sedan till Luleå där det blev 14 poäng på 6 matcher i grundserien och 14 poäng på 7 matcher i slutspelet. Med det var 29-åringen en stor del att klubben gick hela vägen och kunde kamma hem SM-guldet. Men nu väljer alltså världsstjärnan lämna Luleå för rivalen Brynäs.

– Jag har pratat med Brynäs inför de senaste säsongerna. Den här gången kände jag att allt föll på plats. Organisationen har lagt ner större jobb och mer energi på damverksamheten. När jag pratat med andra spelare så känner jag att de tror på satsningen och att klubbledningen är på samma sida, säger Wakefield till Brynäs hemsida.

– Jennifer är ett fullblodsproffs. En toppspelare i världen. Det är otroligt stort att Brynäs som förening och hon kommer innebära en dimension till vår verksamhet. Rom byggdes inte på en dag, men Wakefield tillsammans med Grahm och fler utöver dem är ett tecken på att vi har nåt stort på gång, säger Brynäs sportchef, Stefan Bengtzen, till klubbens hemsida.

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN