HEDLUND: Ger Brynäskaoset HV71 arbetsro?

I skuggan av Brynäskaoset föreberder sig även motståndarna för ett ödeskval. Frågan är om det ger HV71 arbetsro inför klubbens viktigaste matcher sedan kvalet 1985? Det vet vi om max sju matcher.

Kommer kaoset i motståndarna Brynäs att ge HV71 arbetsro inför det det sjukt viktiga kvalet som startar i Gävle ikväll? Det kan mycket väl vara räddningen för en klubb där det mesta gått fel i under hela säsongen, förutom på försäsongen.

Allt handlar om psykologi och det viktiga för HV71 är att man inte från toppen påpekar detta och gör en så kallad ”Abris” när han i en periodpaus poängterade för sitt lag: ”Kom igen grabbar, de har också en dålig målvakt”. Det snacket klarar spelarna av själva, kommer det uppifrån får spelarna reda på att de inte haft det så bra de heller. Klarar de inte det kan de lika gärna spela på Casinotrollet.com istället för hockey.

Byt fokus

Om spelare och ledare i HV71 fokuserar på att de själva vann den sista matchen i grundserien. Blicka framåt, när till och med petade spelaren Martin Thörnberg sätter fokus på sätt ställe och inte visar att han är bitter längre – då kan det byggas hopp vid Vätterns södra udde.

 

Visa det här inlägget på Instagram

 

Ett inlägg delat av Martin Thörnberg (@martin_thornberg10)

Märkliga uttalanden

Från Brynäshåll har man ju lyckats bygga upp den här cirkusen efter att laget blev klara för kval till en parodi. Klubbdirektören Michael Campese sitter och är beskymrad över läckan i klubben. Han bordde vara mer bekymrad över att han och styrlsen inte mer rakryggat hanterat situationen. Det är när en verksamhet är så pass ledarsvag som Brynäs uppvisar som läckorna blir större och större.

När klubbens ledning med Campese och styrelseordförande Jürgen Lorenz märker att det börjar läcka, då svarar man med tystnad. Jag tror att varenda media ställde frågan till någon av dem utan att få svar. Från sportchefen Michael Sundlöv kom i alla fall besked om att han inte var med i beslutsprocessen och från tränaren Peter Andersson kom svaret snabbt att han fått sparken. Jag själv fick svar innan klockan 23 på lördagskvällen, inte förrän dagen efter kom Brynäs med beskedet. Då hade den assisterande tränaren Viktor Stråhle fått beskedet via mejl.

Det mäkligaste av allt är Campeses uttalande i C More under gårdagen. På frågan om vad de nya tränarna Josef Boumedienne och Nils Ekman hade för meriter för att leda laget in i kvalet, kom svaret från Campese:

– Vi behöver skapa glädje, vi behöver skapa energi, få ihop grupperingarna. Då kände de väldig bra med de erfarenheter de har.

Du kan se hela intervjun i C Mores sändning här.

Gambling

En sak är i alla fall säker, Michael Campese och hela styrelsen gamblar med sina positioner i klubben som riskerar att åka ur Elitserien/SHL för första gången någonsin. Åker de ur tvingas de ställa sina platser till förfogande. Jag tror att den här cirkusen spelar ut Brynäs ur SHL. Frågan är då, när och om de kommer tillbaka?

Spelschema

Datum Tid Hemma Borta
6/4 19.30 Brynäs HV71
9/4 19.30 HV71 Brynäs
12/4 19.30 Brynäs HV71
15/4 19.30 HV71 Brynäs
Ev. 18/4 18.00 Brynäs HV71
Ev. 20/4 19.30 HV71 Brynäs
Ev. 23/4 19.30 Brynäs HV71

Vilka spelar i SHL säsongen 2021/2022?

View Results

Loading ... Loading ...

En sak är i alla fall säker, jag skulle inte vilja vara varken Brynäs- eller HV71-supporter de närmaste veckorna.

Kvällens match sänds på TV12 och C More, för den  som inet vågar kolla kommer Hockeybladet att Liverapportera från Gävle.

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

tretton − 6 =

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN