STATISTIK: Han öser in poäng i Hockeyettan

0
1460
Han öser in mål i Hockeyettan
Foto: Bildbyrån/montage
Allettan har precis som fortsättningsserien av Hockeyettan avslutning på onsdag. Hockeybladet har nu kollat statistiken under den gångna säsongen. Det finns en spelare som sticker ut lite extra och öser in poäng i Hockeyettan. 

Precis som förutspått blev det extremt jämt i de båda allettorna. I den norra serien hittar vi dessutom en spelare som öser in poäng i Hockeyettan. Det är dock inte första gången utan även förra säsongen gjorde Markus Persson många poäng.

Persson med ett förflutet i såväl Leksand, IK Oskarshamn och Tingsryd är nu vid 30 års ålder Borlänge HF:s poängkung. På 33 matcher under denna säsong har han mäktat med hela 63 poäng. Det betyder att han endast har två poäng upp till sitt personliga rekord på 65 när han spelade i Hudiksvall säsongen 2011-12.

Kamp med Väsby om seriesegern 

När endast en match återstår har Borlänge en poäng upp till serieledande Väsby. Upplandslaget avslutar serien med att åka upp till Östersund medan Borlänge åker till Lindesberg och Lindlöven.

Detta är inte första gången Persson öser in poäng i Hockeyettan. 2015 var han med och tog upp Tingsryd i Hockeyallsvenskan och som tidigare nämnt gjorde han 65 poäng på 38 matcher i Hudiksvall.

Dock har 30-åringen inte lyckats direkt i Hockeyallsvenskan, men i Hockeyettan har det blivit 264 poäng på 195 framträdanden och hela 94 plus.

Strömsbros guldkedja 

I den östra fortsättningsserien hittar vi nykomlingen Strömsbro IF från Gävle. Där har vi en riktig superkedja i Joakim Axman, Victor Ehn och Christoffer Persson. Tillsammans har de gjort 117(!) poäng på 39 matcher. De vann sin fortsättningsserie och kommer gå in i playoff. Det gäller för motståndarna att se upp med denna kedja.

Huruvida kvalspelet går till är rätt omfattande och här har Hockeybladet gjort en sammanställning över detta. På onsdag spelas alltså den sista omgången i Hockeyettan och på tisdag nästa vecka inleds kvalspelet.

Här är toppen i poängligan

Namn Klubb Matcher Mål  Poäng 
Marcus Persson Borlänge HF 33 39 63
Joakim Axman Strömsbro IF 39 26 55
Alexander Kovalonok Lindlövens IF 39 24 54
Viktor Ehn Strömsbro IF 38 15 53
Christian Blomqvist Wings HC/Borlänge HF 37 19 51

 

Kommentarer

Kommentarer

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

19 + sexton =

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.