Foto: TV4
Movember går ut på att uppmärksamma om en del manliga sjukdomar, i synnerhet prostatacancer. Nu går grabbarna i Hammarby Hockey all-in för insamlingen under november månad. 

Det är inte första året kampanjen Movember genomförs. En kampanj där det går ut på att spara så mycket mustasch som möjligt under perioden 1-30 november. Samtidigt samlas pengar in till cancerfonden för prostatacancer.

Prostatacancer är den vanligaste cancerformen i Sverige. Ibland är sjukdomen ärftlig men för det mesta är orsaken oklar. Det finns olika behandlingar. Ibland går det att vänta med behandling. Risken för sjukdomen ökar med åldern står det att läsa på vårdguidens hemsida.  Just denna november samlar Hockeyettan till Mustaschkampen.

50.000 kronor ska in 

Varje klubb i Hockeyettan deltar i detta och ska försöka få in 50.000 kr var i kampen mot denna sjukdom. Dock har Hammarby Hockey gått all-in på detta. De beställde till exempel en barberare till sitt omklädningsrum och i Expressen uppmärksammandes forwarden Linus Carlssons mustaschliknande frisyr.

Nu har laget även varit med i TV4 nyhetsmorgon för att berätta om insamlingen.
(Se klippet nedan)

Meningen med Movember är män ska spara sitt ansiktshår över läppen även kallad mustasch för att sedan raka bort detta den första december. Hurvida Hammarbyspelarna kommer att göra detta är dock oklart. Efter en knackig inledning av serien har man under november månad vunnit tre av fem matcher. Grundserien avslutas den 11 december då de fem bästa lagen går till allettan. Dock är det i stort sätt klart att söderklubben inte kommer att kvalificera sig till denna utan för förlita sig på fortsättningsserien efter jul.

 Här kan ni läsa mer om Hockeyettan >>>

Kommentarer

Kommentarer