HOCKEYETTAN: Norska brödraparet förlänger

Det norska brödraparet förlänger med Dalen i Hockeyettan. Kontraktet löper över nästa säsong och blir brödernas andra säsong i klubben.

Det norska brödraparet Røykås Marthinsen förlänger med Hockeyettanklubben Dalen, det skriver klubben på sin hemsida. Kontraktet löper över nästa säsong för de båda spelarna som för första gången i seniorhockeylivet kommer att spela minst två säsonger i samma lag.

–  Vi har varit runt en hel del och har egentligen bara spelat tillsammans som knattar, kanske att vi har representerat samma lag i någon turnering med Norge, säger Andreas Røykås Marthinsen till Dalens hemsida och fortsätter:

– Det är så klart kul att få spela i samma lag och bo i samma stad med det har ingenting i beslutet att förlänga med Dalen. Jag trivs enormt bra i klubben.

Spelat i SHL

Den äldre av bröderna, Andreas, har spelat åtta matcher i SHL för Djurgården och tre A-landskamper för Norge. Sedan flytten från Stockholm har han representerat Storhamar, Lørenskog och Kitzbühler.

Den yngre brodern Kristian spelade under flera säsonger i Almtunas organisation. Där blev det tre matcher i Hockeyallsvenskan. Senaste säsongen spelade han i Saskatoon Blades i den kanadensiska juniorhockeyligan Western Hockey League, WHL. Nu har även han skrivit på för en ytterligare säsong i Dalen.

– Jag trivs otroligt bra i laget med både lagkamrater och tränare så valet var ganska enkelt att ta. Jag har varit runt en hel del och spelat och tryggheten jag känner här i Dalen betyder mycket, det känns skönt att kunna landa ner i den. Klubben har det som krävs för att jag ska kunna ta ytterligare steg i min karriär och utvecklas som ishockeyspelare, säger han till klubbens hemsida.

Vill något med sin hockey

Sportchefen i Dalen, Per Gustafsson, är riktigt nöjd att bröderna förlänger och gör det redan nu. Förra säsongen brandskattades laget och tvingades byta mer än halva laget. Enligt Gustafsson är det två riktiga karaktärsspelare som skrivit på sina nya kontrakt.

– Det är två killar som verkligen vill något med sin hockey och hela tiden vill framåt vilket sänder signaler till dom andra i laget. Framförallt är det karaktärerna på killarna som hela tiden driver på oavsett om det är träning eller match. Båda två älskar hockey och ger verkligen precis allt i alla lägen för att ta nästa steg vilket dom tydligt visat nu under säsongen, säger han till klubbens hemsida.

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN