HOCKEYETTAN: Märkliga domslutet i förlängningen

Det skedde en ytters märklig situation i Hockeyettan-matchen mellan Hammarby IF och Wings HC Arlanda under måndagskvällen. I förlängningen gjorde bortalaget mål redan efter 25 sekunder trodde alla. Men domaren avvärjde, han ändrade sig dock långt senare.

I Hockeyettans vårserie fick de hundratalet åskådare som bevittnade matchen mellan Hammarby IF och Wings HC Arlanda vara med om en ytterst märklig situation. Matchen slutade 2-2 efter ordinarie tid efter att Niklas Rosenberg kvitterat för Hammarby i slutminuterna. I förlängningen fick dock Hammarbyspelarna och publiken en chock.

Endast 25 sekunder in i den fjärde perioden kommer Wings skyttekung från grundserien Christian Blomqvist fri med Hammarbymålvakten Sebastian Andersson. Blomqvist gör inga misstag och lägger snyggt ner Andersson och placerar in segermålet, trodde alla. Linjedomaren var närmast målet och gjorde helt oförståeligt ”washout-tecknet” till allas förvåning. Vissa protester kom från Arlandabänken men spelet gick vidare. I över två minuter gick spelet vidare innan huvuddomaren helt plötsligt blåser av matchen. Han tar upp pucken och dömer mål för Wings.

Har aldrig varit med om nåt liknande

Till allas förvåning igen börjar Märstaspelarna att jubla och åka fram till sin målvakt och klappa om honom. Efter några sekunder börjar alla på läktaren förstå att domaren avbrutit matchen och dömt mål för Wings i situationen som hände för över två minuter tidigare. Detta helt utan möjlighet till videogranskning. Det finns nämligen inte den utrustningen och möjligheten i Hockeyettan. Utan här hade helt enkelt linjedomaren ändrat sig.

På sociala medier låter inte kritiken mot domarna vänta sig. En användare skriver ”I mina 14 år i Canada där jag kollade hockey nästan varje dag har jag aldrig sett något liknande som hände i övertidsperioden”. Matchen slutade således 3-2 till Wings HC Arlanda och toppar därmed den östra vårserien.