Katastrofsiffror för Stockholm – det saknas minst tio ishallar

Stockholm är i akut behov av att lösa den katastrofala situationen av tillgångar till ishallar och utebanor. Det presenterar Stockholms ishockeyförbund och Svenska Ishockeyförbundet i ett pressmeddelande.

Stockholm har de senaste årtiondena halkat efter när det gäller idrottsmiljöer och anläggningar för skridskosporter. I pressmeddelandet så presenterar förbunden en anläggningsrapport där behovet av nya isytor för åren 2019 till 2030 beräknas. Stockholm är i ett akut behov av fem ishallar som ska ersätta utdömda anläggningarna på Hovet, Zinkensdamm, Östermalms IP och Sätra IP.

– Jag är glad över att Stockholms stad reagerat på den uppenbara bristen på ishallar i huvudstaden. Vår rapport ger staden en tydlig och konkret vägledning om vad som behövs för att Stockholm ska fortsätta vara en skridskostad, säger Göran Tidström, ordförande i Stockholms ishockeyförbund samt i Svenska Ishockeyförbundets anläggningskommitté i pressmeddelandet.

Hockeysveriges nationalsport enligt lyssnarna

Att ishockey är stort är ingen underdrift. Nyligen höll Radiosporten en omröstning där deras lyssnare utsåg ishockey till Sveriges nationalsport. Det är inte konstigt uppger Stockholms Ishockey förbund och Svenska Ishockeyförbundet, och menar att skridskoåkning är en del av Sveriges gemensamma kultur. Därför är behovet inte bara stort av ishallar utan även isbanor, menar Göran Tidström.

– Det är viktigt att Stockholmarna får chansen att åka skridskor i rimlig närhet av där man bor, säger han. Vi vill att fler ska kunna åka skridskor nära och enkelt.
Spontanhockey är väldigt viktigt och behovet är 20 konstfrusna isbanor de kommande åren, säger han.

Viktigt att fortsätta utveckla en vass elit

I Sverige är snittet en ishall per 27 000 invånare. Men den siffran är Stockholm långt ifrån. För att invånarna i Stockholm åtminstone ska få tillgång till en ishall per 50 000 behövs sex nya ishallar fördelat på stadsdelarna Spånga-Tensta, Vällingby, Östermalm, Hägersten-Liljeholmen och Skärholmen. Att elitverksamheten fortsätter att utvecklas är väldigt viktigt för hockeyn i Stockholm, menar förbunden. Att ha lag på den absoluta toppnivån, både dam och herrsidan är väldigt viktigt.

– Vi ser det som en förutsättning för all ishockey att fortsätta utvecklas, säger de i pressmeddelandet.

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN