AVSLÖJAR: Hockeyettan kan rädda ATG-avtalet – två klubbar kan uteslutas

Den 5 maj kom beskedet att ATG drar sig ur samarbetet med Hockeyettan. Nu ser det ut att ljusna, Hockeyettan kan rädda ATG-avtalet.

Hockeyettan kan rädda ATG-avtalet som spelbolaget sade upp i förra månaden. Det hela har tagit en skarp vändning sedan de två klubbar, Boden och Visby/Roma, som vägrade sända sina matcher på ATG Play, nu hotas med uteslutning ur den ideella intresseföreningen Hockeyettan. Det är flera av de övriga medlemsklubbarna som visat sitt missnöje och begärt att klubbarna ska uteslutas om inte de börjar visa matcherna på ATG Play.

– Vi för diskussioner med två klubbar i positiv anda. Vilka klubbar det är och vad det gäller håller vi internt, säger Ronnie Glysing, ordförande i Hockeyettan till Hockeybladet.

Kan du dementera att det rör sig om ett hot om uteslutning av Boden och Visby/Roma på grund av att de bröt avtalet med ATG om att sända matcherna på deras plattform?

– Jag kan varken bekräfta eller dementera vad vi pratar om, men det rör sig om de två föreningarna, säger Glysing.

Sa upp avtalet

Den 5 maj meddelade ATG genom Katarina Widman, Chief Commercial Officer på ATG, att avtalet som var skrivet på tre år sägs upp.

– Tyvärr har det under säsongen funnits och finns fortfarande oenighet inom Hockeyettan rörande rättighetsavtalet vilket givetvis försvårar ett fungerande samarbete, sa Katarina Widman då.

Nu finns det två vägar att gå för att rädda avtalet mellan Hockeyettan och ATG, så att den tredje högsta serien får behålla sin huvudsponsor avtalstiden ut.

  1. Boden och/eller Visby/Roma gör avbön och börjar sända matcherna på ATG Play. Något som Glysing är förhoppningsfull om.

– Vi för bra och positiva diskussioner, upprepar Glysing.

  1. Boden och/eller Visby/Roma utesluts ur den ideella intresseföreningen Hockeyettan. Vad som då händer med klubbarna är mer oklart.

– Jag vet inte vad som händer eftersom vi inte varit i den här situationen än. Det är inte vi som bestämmer vilka som spelar i serien, men det står i förbundets bestämmelser att lagen i Hockeyettan ska vara medlemmar i den ideella intresseföreningen Hockeyettan för att få spela i serien, säger Glysing.

Glysing bekräftar också för Hockeybladet att förhandlingar och samtal pågår med ATG om att samarbetet mellan de båda parterna ska återupptas och fortsätta. Även här är han förtegen om vad som sägs mellan parterna.

– Vi för diskussioner i positiv anda och när vi har något att berätta kommer vi att gå ut med det. Vi för inga diskussioner i media.

Frågan om uteslutning är något som kan komma att tas upp på den ideella intresseföreningen Hockeyettans årsmöte.

Hockeybladet har sökt Svenska Hockeyförbundet för att få reda på vad som händer om Boden och/eller Visby/Roma blir uteslutna ur den ideella intresseföreningen Hockeyettan.

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN