Ytterligare en NHL-kontrakterad spelare till Hockeyallsvenskan

0
746
Ytterligare en NHL-kontrakterad spelare till Hockeyallsvenskan
Foto: Almtuna
Nu är det klart ytterligare en NHL-kontrakterad spelare ansluter till Hockeyallsvenskan och Almtuna. Målvakten Filip Larsson blir klubbens fjärde NHL-förstärkning.

Ytterligare en NHL-kontrakterad spelare är klar för spel i Almtuna i Hockeyallsvenskan. Målvakten Filip Larsson gör svensk seniordebut i Hockeyallsvenskan. Larsson är fostrad i Nackaklubben Boo och spelade juniorhockey i Djurgården innan han sökte lyckan i USA. Efter ett år i juniorligan USHL blev det en säsong i collegeligan NCAA innan han signade ett kontrakt med Detriot Red Wings organisation. Förra säsongen blev det sju matcher i AHL.

– Jag är glad att det har löst sig efter att ha tränat med laget i ett par veckor. Det känns jäkligt kul att få den chansen. Det blir min första seniortid i Sverige efter att ha bott tre år i USA så jag ser fram emot att komma in i laget och att spela matcher med dom, säger Filip Larsson till Almtunas hemsida.

Lån till säsongen i USA startar

Den 22-årige målvakten lånas in till Almtuna till dess att camperna sätter igång i USA.

– Filip Larsson har en hög kapacitet. Han är en tekniskt skicklig målvakt och även taktiskt medveten, spelar konsekvent efter en tydlig och enkel spelidé utifrån sina styrkor. Filip är skicklig på att förflytta sig stående och nere. Han är klok i sina beslut i val av arbetsställning efter position i förhållande tillpucken och han räddar oftast samlat med stora marginaler, säger Almtunas målvaktstränare Sebastian Jonsson till klubbens hemsida och fortsätter:

– Filip är ödmjuk, har nära till skratt och tävlar varje dag. Det ska bli roligt att jobba tillsammans med honom.

Igår skrev Hockeybladet om de övriga spelarna från NHL-organisationer som kommer att starta säsongen i Hockeyallsvenskan.

Kommentarer

Kommentarer

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

fyra × två =

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.