Vinnaren av Guldgallret 2017 är utsedd

Efter veckors väntan är nu vinnaren av Guldgallret utsedd. Jonathan Dahlén, Timrå, tilldelas Guldgallret som säsongens bästa junior i HockeyAllsvenskan. 

För åttonde året i rad delas Guldgallret i HockeyAllsvenskan ut. Timrås Jonathan Dahlén blir vinnaren av årets upplaga av Guldgallret som tilldelas säsongens bästa junior i HockeyAllsvenskan.

Dahlén har under säsongen stått för en enastående utveckling och har skördat stora framgångar för sitt Timrå. På 44 matcher har talangen stått för makalösa 42 poäng varav 18 mål och 24 assist och med den noteringen ligger han sexa i seriens poängliga.

Juryns motivering:
Redan under förra säsongen visade Jonathan Dahlén på exceptionell talang. Med styrka, balans och förmågan att hitta ytor – både för att göra egna mål och spela fram till sina lagkamrater har Jonathan visat på en spetskunskap i det offensiva spelet. Idag har Jonathan etablerat sig som en nyckelspelare i sitt Timrå och en av HockeyAllsvenskans absolut bästa spelare vilket gör honom till en värdig vinnare av Guldgallret 2017.

Samtliga tidigare vinnare av Guldgallret:
2016: Robin Kovacs, AIK
2015: Robin Kovacs, AIK
2014: Lukas Bengtsson, Mora
2013: Filip Forsberg, Leksand
2012: William Karlsson, Västerås
2011: Markus Ljungh, Västerås
2010: Fredrik Pettersson-Wentzel, Almtuna

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN