Zetterberg, Lukas Zetterberg, Brynäs
Foto: Bildbyrån
VIK-spelaren klev av i andra perioden i matchen mot Modo efter att ha reducerat till 5-2. Han fördes direkt till sjukhus med hjärtproblem.

VIK-spelaren Patrik Zetterberg fördes till sjukhus med hjärtproblem, under gårdagens match mot Modo. Han kom från Brynäs som ett lån till Västerås i förra veckan och har under tre matcher gjort tre mål. På sjukhuset konstaterades det att han hade blivit drabbad av förmaksflimmer. 

Ingreppet

Västerås sportchef Patrik Zetterberg berättar i ett pressmeddelande hur Lukas Zetterberg tidigare under matchen hade gjort klart att han kände att hjärtat slog i otakt. På sjukhuset fick Lukas Zetterberg genomgå ett ingrepp, en elkonvertering, för att få hjärtat att slå i takt igen. I nuläget ska allt vara okej för Västeråsforwarden. 

— Lukas kände från starten av andra perioden att det var något fel med hjärtat, att det slog oregelbundet. Till slut klev han av. Vi åkte till sjukhuset i Övik och han har genomgått flera undersökningar. Hjärtrytmen gick inte tillbaka. Det konstaterades att Lukas hade förmaksflimmer. De sövde ner honom och gjorde en elkonvertering för att få tillbaka hjärtat i normal takt, vilket lyckades direkt. Allt har gått bra och alla värden är bra nu. Det är ingen hjärtmuskelinflammation, säger Patrik Zetterberg i ett pressmeddelande på Västerås hemsida. 

Utgångsläget i nuläget

Just nu är Lukas Zetterberg sjukskriven i fyra veckor framöver och han kommer under denna tid att besöka både Västerås och Brynäs för att få läkarundersökningar av respektive läkarteam berättar Västerås sportchef Patrik Zetterberg om sin son:

— Vi flyger hem från Övik i dag men Lukas är i nuläget sjukskriven i fyra veckor. Sen kommer läkarteamen i både Brynäs och Västerås undersöka honom löpande. Vi räknar inte med något spel närmaste månaden. När något sånt här händer känns hockeyn sekundär, då är hälsan nummer ett, säger Zetterberg.

Brynäs herransvarig Michael Sundlöv har också gjort ett uttalande där han berättar att han och klubben bryr sig om sin spelare mycket. Sundlöv poängterar också att det viktiga nu inte är hockeyn utan att den kommer i andra hand och att det viktiga är att tänka på hälsan. 

— Lukas är vår spelare och vi värnar om honom som människa. Vi har en bra dialog med Västerås hur vi ska ta detta framåt och det absolut viktigaste nu är att Lukas mår bra och blir bättre. När något sånt här händer kommer hockeyn i andra hand, säger Brynäs herransvarig Sundlöv i ett pressmeddelande. 

Kommentarer

Kommentarer