Veckans lag: HockeyAllsvenskan

Premiärveckan av HockeyAllsvenskan är till ända och imorgon fortsätter seriespelet med omgång tre. Innan dess tar vi en titt på spelarna som presterade starkast under de första två omgångarna:

Målvakt: Erik Hanses, Modo
Har inlett otroligt starkt och är ohotad när det kommer till utmärkelsen ”veckans bästa målvakt”. Han har under sina två matcher fått 51 skott på sig och räddat 50 av dem, vilket ger honom en räddningsprocent på 98,04.

Back: Patrik Parkkonen, BIK Karlskoga
Gjorde värmlänningarnas första mål för säsongen när han skickade in pucken från blålinjen mot Björklöven i premiären. Har, utöver målet, noterats för två passningspoäng och ett starkt spel över hela banan.

Back: Jakob Stenqvist, Björklöven
Tre passningspoäng under veckan, varav två i Björklövens makalösa vändning mot Leksand. Vid båda tillfällena lade han upp för kvitteringar, till 1–1 och 3–3, innan Björklöven drog ifrån till 6–3.

Forward: Fredric Andersson, Björklöven
Lagets nyförvärv, tillika nya lagkapten, har redan slagit sig in i fansens hjärta. Ensam ledare i HockeyAllsvenskans poängliga med fyra poäng, varav tre mål, och en stor förgrundsfigur i vändningen mot Leksand.

Forward: Emil Molin, Modo
Fick sitt stora genombrott ifjol och fortsätter leverera starkt för sitt Modo. Inga mål under de två inledande omgångarna, men tre assistpoäng. Har även tilldelats ett ”A” på bröstet och är en stark pådrivare i ett Modo som inlett övertygande.

Forward: Fredrik Forsberg, Almtuna
Den talangfulle 21-åringen väntar på sitt genombrott. Har gjort 14 poänglösa SHL-matcher för Djurgården och spenderade större delen av förra säsongen i division 1. Under premiärveckan av årets säsong har dock leveransen varit stark – då han noterats för två mål och en assist.

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN