Veckans lag i HockeyAllsvenskan

14 matcher spelades under vecka i ”drömmarnas liga”. Nedan kan du läsa om vilka spelare som utmärkte sig lite extra.

Målvakt

Pontus Sjögren (Vita Hästen)

Motivering: Har visat att han kan utmana de bästa målvakterna i ligan. Sjögren har varit en stabil sista utpost för Vita Hästen under den senaste tiden och hjälpte sitt lag att bärga 4 av 9 poäng denna vecka. En viktig kugge i Vita Hästens jakt på slutspelsplats.

Backar

Mattias Nilsson (Timrå IK)

Motivering: Har fått igång poängskörden och bidrog i veckan med tre poäng, fördelade på två assist och ett mål när hans Timrå plockade hem 6 av 6 möjliga poäng. Nilsson bidrar även med ett lugnt och sansat spel i defensiv zon men är inte rädd för att följa med upp i anfallen.

Erik Ullman (Södertälje SK)

Motivering: Ullman är inte den spelare som matar in poäng, han är inte heller spelaren som får stora rubriker i tidningarna. Det som utmärker Ullman är hans kreativitet och mogenhet när han spelar. Trots att han bara är 19 år gammal är han en av de spelskickligaste backarna i laget. Mycket lovande framtid för denna Södertäljefostrade back!

Forwards

Victor Ejdsell (BIK Karlskoga)

Motivering: Han är här igen, Victor Ejdsell, som inte tycks kunna stoppas. Denna vecka bidrog han med hela 3+1 för sitt Karlskoga. 21-åringen hittar vi alltjämt på förstaplatsen i HockeyAllsvenskans poängliga med otroliga 48 poäng på 41 matcher. Kan han stoppas?

Elias Pettersson (Timrå IK)

Motivering: Supertalangen har haft en tuff perioden sedan hemkomsten från JVM. Men denna vecka tycks ynglingen hittat tillbaka till sitt rätta jag. Under veckan var han högst delaktig i Timrås framgångar och bidrog även med ett par poäng, fyra, för att vara exakt. Fortsätter han såhär blir han en kandidat att räkna med i årets Gulldgallret.

Daniel Olsson-Trkulja (AIK)

Motivering: Olsson-Trkulja är precis vad AIK behöver just nu, en vägvisare i mörkret som med egen kraft kan lyfta laget. Det har vi sett prov på under veckan som gått. Han har (nästan) på egen han spelat in 9 av 9 poäng för Stockholmarna som just nu placerar sig på den åtråvärda åttondeplatsen.

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN