Västervik blev det vinnande laget i Smålandsderbyt

Innan matchstart stod vi inför ett småländskt derby i Hockeyallsvenskans sista omgång i grundserien när Tingsryd gästas av ett Västervik.

Båda är klara för kvalspel, Västervik för kvartsfinal och Tingsryd för åttondelsfinal, men har hemmaplansfördel att spela för. Inbördes möten har Västervik vunnit två matcher och Tingsryd en inför denna match.

Smakstart

Det blev en smakstart när Västervik gjorde 0-1 efter en minut in i matchen genom Kellen Jones assisterat av Zach Budish och tvillingbrodern Connor Jones. Inledningen av matchen är fartfylld och lagen spelar fysisk ishockey i Nelson garden arena denna söndagseftermiddag. Tingsryd skapar inte mycket och det är Västervik som äger spelet trots att Västerviks spelare Tim Wahlgren utgått och laget har behövt formera om i kedjorna.

Tingsryd sätter press på Västervik i andra perioden och med ett bättre spel och mycket känslor kan Tingsryd göra 1-1 genom Hannes Johansson i mitten på andra perioden. Västervik får två powerplay och med några sekunder kvar i det sista numerära överläget kan Västerviks Joakim Hagelin göra 1-2 efter en snygg passning från Emil Andrae. Strax efter att Västervik gjort 1-2 gör Tingsryds Jonatan Harju 2-2 och det är en händelserik period i Nelson garden arena. Och därmed går vi in i tredje perioden med 2-2 på resultattavlan.

Derbykänslor

Tredje perioden bjuder på känslor, hög fart och ett fysiskt spel som gör det svårt för båda lagen att trycka dit pucken. Det blev långa spelsekvenser och kontringar åt båda hållen innan Tingsryd får ett numerärt överläge men Västervik spelar ett bra boxplay och matchen står fortsatt 2-2 när vi går in i overtime och spel tre mot tre där Kellen Jones gör mål och Västervik får med sig två poäng och slutar på en femte plats, samtidigt som Tingsryd får med sig ett poäng och får hemmaplansfördel i åttondelsfinalen.

Nu återstår det att se vem som tar sig längst i kvalet till SHL.

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN