UPPGIFTER: Luleå värvar succémålvakt

Luleås målvakt Filip Gustavsson kommer plockas över av Pittsburgh Penguins till kommande säsong. Vilket gör att klubben behövt se över marknaden och sen december månad har man haft ögonen på Tingsryds succémålvakt.

NSD Sporten kommer med avslöjandet att målvakten Niklas Rubin, 22, är klar för klubben till kommande säsong. Niklas Rubin slog igenom på allvar förra säsongen när han spelade 39 allsvenska matcher för Tingsryd och hade en räddningsprocent på 93,9 procent. Förra säsongen valde HV71 att ta in honom som reserv och flertalet supportrar till HV71 vill se honom i klubben kommande säsong. Men nu blir det istället Luleå för Rubin.

– Det är inget jag vill kommentera, med all respekt. Mitt fokus ligger på Tingsryd och jag har hundra procent fokus här och på att spela klart säsongen här. Såna saker lägger jag inte något större fokus på nu, om det stämmer eller inte. Jag har hundra procent fokus på Tingsryd nu som sagt och vad som kommer längre fram får man ta då, säger Rubin till NSD.se

Pittsburgh Penguins plockar över Gustavsson

Pittsburghs assisterande general manager Bill Guerin meddelade i december månad att man med stor sannolikhet plockar över Filip Gustavsson till nästa säsong. Och nu har Luleå fått det bekräftat.

– De kommer att ta över honom nästa säsong. Det är vi alla införstådda med – så vi jobbar efter den tesen att han blir där borta och kör. Då gäller det för oss att täcka upp det på annat sätt, säger Luleås general manager Stefan ”Skuggan” Nilsson.

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN