Jeff Jakobs har de två senaste säsongerna tränat Borlänge i division 1. Nu är det dock klart att Jakobs tar klivet upp nästa säsong och är klar att träna Oskarshamn nästa säsong.

Han är bara 27 år gammal och har bara varit tränare i två och en halv säsong. Ändå har Jeff Jakobs fått flertalet erbjudande att träna i Allsvenskan. Det ska nu vara klart att han nästa säsong ska bli assisterande tränare i Oskarshamn. En källa insatt i klubben har idag bekräftat detta för Hockeybladet.

Han har officiellt lämnat Borlänge och jag har fått indikationer från klubben om att han skrivit på för Oskarshamn.

Enligt Jakobs själv är dock ingenting klart i dagsläget, och det finns även flera klubbar än Oskarshamn som visat intresse.

– Ingenting är klart så, jag ar pratat med några klubbar och Oskarshamn är en av dem som jag har pratat med men mer än så är det inte i dagsläget, säger han.

Vilka andra klubbar har visat intresse?
– Det är inget jag kommer gå in på, men det är några olika som har hört av sig från Allsvenskan och andra ställen. Vi får se vart det landar, men ingenting är klart eller sådär, säger Jakobs.

“Blir ett kliv upp”

Om Jakobs nästa säsong skulle träna en Allsvensk klubb tror han att det skulle bli ett kliv upp, men även att allt skulle bli lite mer seriöst.

– Det är en nivå upp och allting runt omkring med sponsorer och sånt. Sen blir det ju mer seriöst då det är deltidsanställning på både spelare och ledare. Det blir ett kliv upp i alla riktningar, säger Jakobs. 

“Har hittat rätt i min tränarroll”

Trots att han bara varit tränare i två och ett halvt år känner Jakobs att han har lärt sig väldigt mycket under den korta tiden. Han vill dock fortsätta utvecklas som tränare och känner att han har hittat sin tränarroll under sin tid i Borlänge.

– Det har gått bra, två och ett halvt år har jag varit tränare och det har mycket bra och jag känner att jag har hittat rätt i min tränarroll och trivs och det är jättekul. Jag brinner verkligen för det här och känner en framtidstro och vill lära mig mer och utvecklas. Egentligen inte för ett steg i karriären utan mer för mig själv och utvecklas ännu mer och känna att jag hela tiden blir bättre, berättar Jakobs.

Kommentarer

Kommentarer