UPPGIFTER: Dahlén går till SHL i december

Timrås Jonathan Dahlén har gjort stor succé sedan återkomsten från Nordamerika. Men nu kan hans dagar i klubben vara räknade. Kanadensiska medier uppger nämligen att han är klar för SHL-klubben Brynäs. 

Stortalangen Jonathan Dahlén gjorde stor succé i Hockeyallsvenskan för Timrå ifjol. Såpass stor succé att han i somras draftades av NHL-laget Vancouver Canucks. Dahlén lyckades dock inte slå sig in i laget efter en tung försäsong med körtelfeber, och vände istället tillbaka hem till Timrå. På sina fyra första matcher tillbaka i klubben har han stått för fyra poäng och varit en nyckelspelare i laget som toppar allsvenskan.

Uppges klar för SHL-lag

Nu uppges talangen dock vara klar för en annan svensk klubb. Det rör sig om SHL-laget Brynäs. Jason Boychford, som följer Vancouver Canucks för tidningen The Province i Kanada är den som kommit med uppgifterna.
– Det är väntat att Jonathan kommer att spela för Brynäs i SHL i början av december. Vancouver hade hoppats att han skulle välja Växjö och Elias Petterssons sällskap, men då behövs det skador i Växjö för att det ska vara en rimlighet, säger Boychord till tidningen.

Faktum är att Dahlén sitter på en rättighet att bryta sitt avtal med Timrå fram till siste januari och skulle därmed alltså kunna byta klubb.

Tränaren dementerar

Timrås tränare Fredrik Andersson dementerar dock uppgifterna för Sportbladet.
– Nix, jag har inte hört något om det där. Vet ju att Vancouver ville att Jonathan skulle spela i SHL innan han bestämde sig att spela för oss.  Men sen dess har jag inte hört nåt, säger Timrås tränare Fredrik Andersson.

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN