Foto: Bildbyrån

Leksands IF meddelade idag att den assisterande lagkaptenen Martin Karlsson har valt att förlänga med klubben trots degraderingen till HockeyAllsvenskan.

Efter snart två och en halv vecka som HockeyAllsvensk lag har Leksands IF börjat få allt fler pusselbitar på plats i kommande säsongs lagbygge. Klubben har hittills endast plockat in två nyförvärv i form av backarna Fredrik Lindgren och Mattas Nilsson från Skellefteå respektive Timrå. Samtidigt har man lyckats behålla åtta andra spelare från föregående säsongs trupp.

Martin Karlsson stannar

Nu adderas listan med spelare från förra säsongen till nio stycken. Den assisterade lagkaptenen Martin Karlsson har förlängt sitt kontrakt med dalaklubben och följer med laget ner i HockeyAllsvenskan.
– Jag har mått väldigt dåligt över det som hände för någon vecka sedan, och det känns väldigt skönt att det är klart med kontraktet nu. Jag känner verkligen att jag vill vara med och hjälpa klubben och fansen tillbaka, och revanschlusten växer för varje dag som går, säger han till Leksands IF:s hemsida.

Juniormålvakten lyfts upp

Det presenterades även en spelare nummer 12 i lagbygget. Juniormålvakten Jonas Arntzen flyttas upp från klubbens J20-lag och kommer till hösten agera som en av två målvakter.
– Jonas har haft en kanonsäsong i J20 Superelit, och var starkt bidragande till lagets framgång i vinter, säger klubbens sportrådsrepresentant Mikael Karlberg till klubbens hemsida.

Arntzen medger själv att han troligen är tänkt som reserv, men han tänker inte nöja sig med att vara det.
– Jag är jätteglad över att få den här möjligheten, det här var det bästa som kunde hända. Jag trivs jättebra i Leksand och känner verkligen för klubben. Jag förstår att jag är tänkt som en andramålvakt, men självklart kommer jag att kriga på för att få spela matcher, avslutar han i pressmeddelandet på klubbens hemsida.

Kommentarer

Kommentarer