Tränarbyte – Sportchefen ersätter huvudtränaren

På grund av medicinska skäl blir det ingen Joby Messier i Panternbåset under den kommande säsongen. Istället blir det Viktor Stråhle som tar över rodret, skriver klubben på sin webbplats.

Det blir delvis ny ledarstab i Pantern. Viktor Stråhle ersätter Joby Messiers plats som huvudtränare. Till sin hjälp får den Stråhle Lorne Henning samt en assisterande tränare som inte är presenterad ännu. Detta meddelar klubben på sin hemsida.

– Hela klubben har förtroende för Viktor och är säkra på att han kommer kliva in fint i detta nya uppdrag. Både spelare och ledning känner sig väldigt trygga med Viktor, säger Panterns ordförande, Peter Nilsson, till klubbens hemsida.

Anledningen till Messiers avhopp är medicinska skäl och nu blir det Stråhle, som tidigare i år anslöt till Pantern som assisterande tränare och sportschef, som tar över rodret. 66-åriga Lorne Henning har vunnit Stanley Cup två gånger med New York Islanders och kommer att vara verksam både på plats i Malmö och på distans.

– Vi är fantastisk glada över att ha fått ombord Lorne Henning, hans erfarenhet och kontakter kommer vara en styrka för Viktor Stråhle och IK Pantern. Lorne kommer arbeta både i Malmö och på distans under den kommande säsongen, säger Nilsson till klubbens hemsida.

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN