Tomas Mitell: ”Det är dåligt ansvar och oödmjukt”

Efter fyra raka vinster har nu AIK två raka förluster. Nu ska det förväntade topplaget med Tomas Mitell i båset, hitta tillbaka till det framgångsrika spelet i inledningen

AIK har fått en bra start på säsongen och seglat upp som ett topplag under inledningen av HockeyAllsvenskan. Men med förlusten mot Oskarshamn under fredagen innebar det att AIK åkte på sin andra raka förlust. Tränaren Tomas Mitell är inte nöjd med hur hans lag tar Kampen med Oskarshamn.

– Vi gav bort matchen i den första perioden och tog inte ansvar, lite oödmjukt tycker jag. Vi tar inte kampen med Oskarshamn och är inte villiga att spela utan puck, säger Tomas Mitell besviket till Hockeybladet.

”Kanske smugit sig in en tro på att vi är bra”

AIK rivstartade säsongen och vann sina fyra första matcher på ett imponerande sätt. Men Mitell vill inte tro att det är det som ska vara grunden till de två senaste matchernas bottennapp.

– Jag vet inte, det kan kanske ha smugit sig in en liten tro på att vi är bra. Nu får vi se till att vinna istället, allt är inte katastrof och allt är inte jättedåligt.

Nu väntar Västervik borta för AIK på onsdag och då handlar allt om att hitta tillbaka till det vinnande spåret. AIK:s tränare menar att mycket är fortfarande nytt och behöver fortfarande sätta sig. Men understryker också vikten av att inte göra misstag.

– Det är fortfarande tidigt på säsongen och mycket ska sätta sig. Vi vann fyra i början och det tycker jag berodde på att vi inte gjorde så mycket misstag. Vi gav oss själva chansen att vinna och nu har vi nästan givit bort de två senaste matcherna tycker jag.

Publiken gjorde sitt på Hovet

Några som visade fin form under kvällen på Hovet var lagets publik på läkaren. En bit under 4000 hade letat sig till den klassiska arenan för att ge stöd till sitt lag. De bidrog med en bra stämning och försökte göra sitt för att lyfta Mitells lag.

– Dom är skitbra och vi uppskattar att vi har dem där.

AIK ligger placerar sig på en tredjeplats efter sex spelade matcher strax bakom Oskarshamn och Björklöven.

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN