Tingsryd vann smålandsderbyt efter förlängning

Tingsryd vann med 3-2 borta mot Oskarshamn i kvällens smålandsderby.  Det krävdes dock spel i förlängning för att få ett avgörande.

Gästernas Adam Smith fick syna matchens första utvisning efter bara en minuts spel. Oskarshamn kunde dock inte utnyttja det läget, trots HockeyAllsvenskans näst bästa powerplay. Senare i den inledande perioden fick Oskarshamn en spelare utvisad och Tingsryd kunde ta ledningen efter ett mål i numerärt överläge av just Smith. Oskarshamn skulle dock inte behöva jaga en kvittering allt för länge. Knappt tre minuter senare kvitterade man genom Fredrik Forsberg och ställningen var 1-1 i pausvilan.

Mål spel 5 mot 4, igen

Spelet i den andra perioden var mycket fram och tillbaka. Båda lagen skapade bra chanser och bjöd på en del soloprestationer. Tingsryd gjorde periodens enda mål och även det kom i spel 5 mot 4. Niklas Johansson nätade i gästernas powerplay, assisterad av Zackary Phillips.

Tingsryd kunde inte hålla emot

Efter att ha inlett den tredje perioden två boxplay var Tingsryd under hård press från hemmalaget. Trots bra försvarspel kunds man inte hålla emot Oskarshamns hårda pers tills slutsignalen. Pontus Widerström kvitterade halvvägs in i perioden.

Matchen avgjordes i förlängning

Efter tre spelade perioder var det lika mellan lagen och det skulle krävas förlängning för att få fram en vinnare. Jacob Dahlström i Tingsryd avgjorde matchen 1:48 in i övertidsperioden. Med kvällens vinst klättrade gästerna upp till en sjätteplats i tabellen, med samma poäng som IK Pantern.

Matchfakta: IK Oskarshamn – Tingsryds AIF 2-3 e.fl (1-1,0-1,1-0,0-1)