Timrås stjärnskott klättrar högt inför sommarens NHL-draft

Timrås Elias Pettersson har haft en succéartad höst i Hockeyallsvenskan. Nu är han även stekhet på decembers rankinglistor inför sommarens NHL-draft.

Det nya unga Timrå IK har haft en flygande säsong i Hockeyallsvenskan ungefär halvägs in i serien. En av de stora orsakerna till succén för Roger Forsbergs lag stavas, ungdomarna. Spelare som Jonathan Dahlén, Jesper Boqvist och Elias Pettersson har förgyllt många kvällar i NHK Arena. Den sistnämnde i ungdomstrion, Elias Pettersson har imponerat tillräckligt mycket för att lyfta även på rankinglistorna ända upp till topp tre i Hockeyprospects.com: s ranking.

Innan lyftet har forwarden endast legat mellan plats 10-20 och gjort sällskap med andra svenskar som Djurgårdens Marcus Davidsson och Lias Andersson i HV71. Den tidigare svensken, Timothy Liljegren som hittats i toppen tidigare under hela året har droppat ner på plats sju.

Imponerande facit

Den långe och gänglige 18-åringen har stått för ett imponerande facit i poängkolumnen. Efter 27 matcher har Elias mäktat med 27 poäng och tolv mål, med de siffrorna tar han sig ända upp på en fjärdeplats i poängligan och skuggar ledaren tätt med tre poäng upp.

Svenskbekantingen Kristian Vesalainen tar även han en plats på listan, men hittas först som nummer 18. Det stora namnet inför draften är fortfarande kanadensaren Nolan Patrick, följt av schweizaren Nico Hischier.

 

 

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN