Boyce-Rotevall visade vägen när Timrå vann

Under tisdagskvällen drog HockeyAllsvenskan igång och Timrå tog emot Vita Hästen hemma i NHK Arena. Efter en jämn första period kunde hemmalaget i den andra perioden dra ifrån och vinna komfortabelt.

Det var en ganska händelselös första period. Gästerna var närmast att ledningen när Rickard Palmberg drog pucken i stolpen. Bägge lagen tog mycket utvisningar, men dessvärre lyckades inget av lagen ta tillvara på de numerära överlägena.

Timrå kunde dra ifrån

I den andra perioden kunde hemmalaget ta ledningen när Johan Johnsson hittade nätet bakom en chanslös Pontus Sjögren i gästernas mål. Man utökade också sin ledning bara minuter senare när trotjänaren Jeremy Boyce-Rotevall hittade rätt, snyggt framspelad av Filip Hållander.

Gästerna försökte förgäves

Tidigt i den tredje perioden satte Timrå spiken i kistan för kvällen när Filip Hållander skickade in 3-2, assisterad av den tidigare Hästenspelaren Tobias Liljendahl samt matchens gigant Jeremy Boyce-Rotevall. Gästerna försökte förgäves genom att plocka målvakten, men istället för att reducera kunde Timrå sätta punkt för kvällen när Lukas Zetterberg skickade in 4-0 i tom kasse.

Timrå IK – HC Vita Hästen 4-0 (0-0, 2-0, 2-0)
1-0 (33.54) Johan Johnsson (Emil Berglund)
2-0 (36.00) Jeremy Boyce-Rotevall (Filip Hållander, Tobias Liljendahl)
3-0 (43.36) Filip Hållander (Tobias Liljendahl, Jeremy Boyce-Rotevall)
4-0 (56.52) Lukas Zetterberg (Jesper Dahlroth)
Skott: 29-20
Utvisningar: TIK 4×2 VIT 4×2
Publik: Ingen uppgift