Tilltänkta stjärnvärvningen lämnar efter en match

0
1389
Foto: IK Oskarshamn

Att spelare underpresterar och sparkas är en vanlig syn. Idag den 17 augusti sparkades den första spelaren den här säsongen. Enda skillnaden, han hann bara spela en match.

IK Oskarshamn värvade inför säsongen backen William Mäkinen. Finnen gjorde föregående säsong 14 poäng på 50 matcher i den finska högstaligan och var en tilltänkt spetsvärvning för Oskarshamn. Istället bekräftar Per Kenttä för Barometern.se att han lämnar klubben med omedelbar verkan.

– Det stämmer att han har lämnat. Vi kände att när vi nu fått in Kevin Marshall och Tom Hedberg kunde vi inte erbjuda honom tillräckligt med istid, säger Per Kenttä.

För dåliga testvärden

Samma tidning uppger istället att för dåliga testvärden är orsaken till att de båda parterna går skilda vägar. Även om klubben själva förklarar att det beror på den rådande konkurrenssituationen, menar källor till tidningen att anledningen skall ha varit att den finske backen ska ha varit för otränad. Något som innebär att Mäkinen enbart hann göra ett framträdande för Oskarshamn. Detta i träningsmatchen mot Tingsryd, som resulterade i en förlust efter straffar.

Mäkinen som är fostrad i JYP i finska ligan var en av Oskarshamns högst klingande värvningar inför säsongen. Men trots tappet har Oskarshamn fortfarande förstärkt backsidan i form av Kevin Marshall och Tom Hedberg

Kommentarer

Kommentarer

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

4 × fem =

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.