TAIF värvar norsk landslagsback

Tingsryd har presenterat sitt första backförvärv inför den kommande säsongen. Under måndagen meddelade man att man värvat den norske backen, Adrian Saxrud Danielsen.

Adrian Saxrud Danielsen kommer närmast från norska Stjernen där han spelade den gångna säsongen. Han beskrivs som en tuff och rejäl back, men har i år på 45 matcher producerat 31 poäng, vilket visar att backen utvecklat en offensiv sida därtill.
– Det är en rejäl back som spelar fysiskt, men som har sett en rejäl utveckling det senaste året och som ser spel i Hockeyallsvenskan som ett bra nästa steg att ta, säger klubbchefen Tomas Bergstrand i ett pressmeddelande.

Gjorde utflykt till Danmark

Saxrud Danielsen har sedan tidigare gjort flera säsonger i norska Storhamar, men gjorde en utflykt under förra säsongen då han spelade 19 matcher för Herlev i Danmark. Tingsryds tränare, Magnus Sundquist är nöjd över att man knutit åt sig backen.
– En spelare jag känner till då han varit i klubben jag kom från senast innan jag kom till Tingsryd, Stjernen. Det är en lovande back som trots att han är stor och tuff så är han bra med puck och har bra fart på skridskorna, säger tränaren Magnus Sundquist.

Landslagsman för Norge

Backen har under föregående säsong etablerat sig som norsk landslagsback och gjorde fem landskamper för Norge. Kontraktet med den norske landslagsbacken är skrivet över ett år och backen ansluter till den småländska klubben direkt.

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN