Svenskarna är hett eftertraktade – inför NHL-draften

En spännande tid väntar för Sveriges största hockeytalanger som ska väljas i sommarens kommande NHL-draft. Enligt ny ranking placerar sig fyra svenskar högt upp i valordningen.

Svensk hockey fortsätter vara ledande när det gäller att fostra unga och lovande spelare till NHL. Till sommarens årliga NHL-draft väntas ett nytt kvitto komma på Sveriges förmåga att få fram guldklimparna. Enligt nya rankingen från McKeen är sammanlagt tre spelare från SHL och en från Hockeyallsvenskan aktuella.

Backtalangen tappade mark

De svenska talangerna är HV71-duon Lias Andersson och backen Erik Brännström som får sällskap av Rögles Timothy Liljegren. Men den svenska spelaren som ligger allra bäst till inför sommaren är Timrås guldklimp Elias Pettersson.

I början av säsongen var Timothy Liljegren den svensk med högst anseende. Men skador och sjukdom har gjort scouterna tveksamma och backen har tappat mark inför draften. En av spelarna som sprungit om är just Elias Pettersson som haft en strålande säsong med sina 37 poäng på 40 matcher i Hockeyallsvenskan. Elias Pettersson väntas gå som nummer sju totalt.

Enligt rankingen väntas Lias och Erik att väljas som nummer 15, respektive 21. Elias och Timothy ligger på plats sju och åtta i listan som toppas av kanadensaren Nolan Patrick, följt av schweizaren Nico Hischier.

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN