Supertalangen tillbaka i Hockeyallsvenskan

Det har varit några dagar i ovisshet. Efter att ha åkt på körtelfeber tidigare i höstas så förstördes chanserna till att spela i NHL. Vancouver Canucks gick ut och sade att man skickar hem supertalangen för spel i SHL. Aftonbladet avslöjade tidigare idag vilken klubb det blir.

Uppgifter tidigare under dagen gjorde dock gällande att det inte var SHL som gällde i första hand för Jonathan Dahlén. Istället var det hans tidigare klubb Timrå IK som låg närmast till hands. Förra säsongen stod 19-åringen för 44 poäng på 45 matcher innan han fyllde på med 6 poäng i kvalet.

Återvänder till Timrå IK

Nu står det klart att supertalangen alltså återvänder till Timrå IK där han spelat sedan säsongen 14/15. Det avslöjade Aftonbladet tidigare idag. Ett fantastiskt nyförvärv till klubben som tidigare under hösten fick nyheten att Sebastian Lauritzen missar hela säsongen med en hjärnskakning.

Kent ”Nubben” Norberg kommenterar sin värvning:

– Först och främst tycker jag att det är kul att Jonathan kommer tillbaka till oss. Utöver att det här är en bra förstärkning för oss då han är en väldigt skicklig spelare så är även det här ett bra sätt för Jonathan att komma tillbaka från körtelfebern som han drabbades av tidigare i höst. Sen så hur länge han blir kvar låter jag vara osagt, han har en out-klausul i kontraktet till och med 18-01-31 som innebär att han kan ta steget till SHL eller nordamerika under säsongen, säger han till Timrå IKs hemsida.

Jonathan är nöjd med lösningen

Med tanke på körtelfebern så förstördes en stor del av starten av den här säsongen där Dahlén skulle försöka slå sig in i NHL-laget Vancouver Canucks. Ryktena om SHL var många och dom lär fortsätta framöver också då kontraktet med Timrå har en out-klausul där han som sagt kan ta steget till SHL eller NHL fram till den 31 januari. Valet nu innebär däremot en trygghet för supertalangen, som kan behöva det med tanke på omständigheterna. Jonathan själv är nöjd med valet och säger till hemsidan:

– Det känns grymd kul att det blev en så pass bra lösning och jag är väldigt nöjd att få åka ut i Timrå-tröjan och spela igen. Det ska bli riktigt skoj och jag hoppas verkligen att det kommer mycket folk på matcherna. Men det ska bli grymt spännande att komma in till grabbarna. Framförallt nu när dom leder serien och har gjort det så pass bra!

Första matchen för Timrå IK som leder serien är nu på fredag då man tar emot Västerviks IK. Blir det då Jonathan Dahléns återkomst till allsvenskan sker?

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN