SUPERAVSLUTNINGEN: Stor spänning kring strecken – vilka får kvala?

Hockeyallsvenskan går mot en rekordjämn avslutning kring de nedre strecken. Målskillnadsaffärer kan bli avgörande vid båda strecken. Värst är det kring negativa kvalet, det handlar om två mål. Vilka får kvala?

Almtuna och Tingsryd har allt att förlora på en dålig match ikväll, vilka får kvala? Lagen har tagit lika många poäng och det skiljer endast två mål till Tingsryds fördel inför kvällens matcher. Båda lagen möter de lag som på måndag startar den Hockeyallsvenska finalen. Almtuna möter AIK på bortaplan och Tingsryd möter Oskarshamn, även de på bortaplan.

Tro nu inte att lagen kommer att få någon hjälp från topplagen inför den sista omgången. Håkan Åhlund i Oskarshamn kommer inte sakta ner mot Tingsryd.

– Vi kommer att spela det bästa laget vi kan för dagen, säger Håkan Åhlund till Hockeybladet.

Är det någon spelare du vet redan nu som kommer att vara borta?
– Ja, Carnestad (Emil) är borta. Ingen mer just nu.

Hamnar lagen på samma poäng och samma målskillnad är det Almtuna som klarar sig kvar i Hockeyallsvenskan utan att behöva kvala. De har gjort fler mål och tagit fler segrar än Tingsryd.

Strid till playoff

Även till playoff ”Slutspelsserien” är det jämnt så det förslår. Där är sjundeplacerade Karlskrona 75 poäng, åttondeplacerade Västervik 73 poäng och niondeplacerade Södertälje 73 poäng inblandade i streckstriden. De tre lagen slåss om två platser och Karlskrona sitter i förarsätet då de har två poängs försprång. Karlskrona har minus tre i målskillnad och det är det som kan störa Blekingelagets mål om kval. Västervik har plus fyra och Södertälje har sämst chans att en av de åtta första platserna har minus sju i målskillnad. Inget av lagen som de möter har speciellt mycket att spela om. Det är bara Södertäljes motståndare BIK Karlskoga som kan klättra en placering och få en bättre position i playoff som har lite att spela för. Västervik möter redan kvalklara Vita Hästen och Karlskrona möter Pantern som spelar säsongens sista match imorgon.

– Det ska vara spännande att spela den sista matchen och det är det ju nu. Vi har hemmaplan och det talar för oss imorgon, säger Ove Molin, tränare i Karlskrona till Hockeybladet.

Vilka får ni med er till slutspelsserien?
– Oj, den var svår. Västervik ligger bra till då även de har hemmaplan imorgon och ligger bättre till i tabellen.

Matcherna

De matcher som har stor betydelse för streckstriderna startar klockan 19.00 ikväll.

AIK-Almtuna
Oskarshamn-Tingsryd
BIK Karlskoga-Södertälje
Karlskrona-Pantern
Västervik-Vita Hästen

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN