Home Ligor Hockeyallsvenskan Succélagets keeper vill hem till Linköping

Succélagets keeper vill hem till Linköping

0

Mora IK går som tåget i Hockeyallsvenskan och SHL-klubbarna har börjat rycka i stjärnorna. Nu öppnar även succémannen i Mora för att återvända till högsta ligan och SHL.

Inte många såg Mora IK som en av förhandsfavoriterna till att ta steget upp till SHL den här säsongen. Men flera av lagets spelare har visat sig på en helt ny nivå och klubben ligger i toppen av ligan. Det har skapat stora intressen från SHL och rykten om spelare har börjat florera.

Vill till moderklubben

Det är inte bara klubbarna som vill åt spelarna i Jeremy Collitons succébygge. Nu öppnar även en av lagets tyngsta pjäser för en flytt till SHL. Christian Engstrand vill efter en säsong i Dalarna hem till moderklubben Linköpings HC.

– Linköping är alltid ett alternativ för mig, men det ska passa för alla också. Vi får se vad som händer framöver, klubben ska ju vilja ha mig också, säger Christian Engstrand till Corren.se

Senaste åren har 28-åringen haft det tungt och flyttbilen har gått varm genom Sverige och Europa. I Mora IK har målvkatens karriär dock fått ett rejält uppsving och är en starkt bidragande orsak till Moras framgångsrika säsong i Hockeyallsvenskan. Med en räddningsprocent på imponerande 93,6 efter 18 matcher ser många Mora-anhängare att han stannar.

Christian sticker dock inte under stolen med att han trivdes bra under tiden i Linköping, och vill gärna få chansen i moderföreningen igen som han tränat med.

– Jag hade väldigt bra år i LHC och har dem att tacka för väldigt mycket. Även nu när jag varit hemma på somrarna har jag fått träna med dem ibland. Jag känner fortfarande en hel del i laget, säger Engstrand till Corren.

Kommentarer

Kommentarer

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.