Stark förstaperiod grundlade seger för Oskarshamn

En stark förstaperiod med tre gjorda mål för hemmalaget grundlade segern i Be-Ge hockey center.

Matchen började i hemmalagets favör. Fredrik Forsberg inledde målskyttet för Oskarshamn som efter fem minuter skulle ha tredubblats efter mål från Victor Löfstedt och Jonas Engström. Ledningen höll sig perioden ut och de blåvita gick till pausvila med ett rejält försprång.

Den andra perioden blev fattigare rent underhållningsmässigt och målmässigt. De båda lagen spelade en tät offensiv och bjöd inte det andra laget på någonting, förutom i minut 17 då Joakim Hagelin drygade ut hemmalagets ledning. Lagen gick till pausvila med 4-0 på resultattavlan.

I den tredje perioden tog sig Södertälje i kragen och ägde större delen av perioden, man vann skottstatistiken med 1-10 och perioden med 0-2 efter mål Patrik Kallmert och Sebastian Höglund. Trots Södertäljes kraftiga uppryckning räckte det inte hela vägen.

Tebellelvan Oskarshamn hakar på den övre delen av tabellen och har efter kvällens trepoängare bara två poäng upp till play-offplats med både en och två matcher mindre spelad än lagen framför. Södertälje ligger alltjämt i botten med tre raka förluster.

IK Oskarshamn – Södertälje SK (3-0, 1-0, 0-2)
1-0 (10.01) Fredrik Forsberg (Björn Karlsson, Joakim Hagelin)
2-0 (11.49) Victor Löfstedt (Björn Karlsson)
3-0 (14.54) Jonas Engström (Björn Karlsson, Fredrik Forsberg)
4-0 (37.03) Joakim Hagelin (Victor Löfstedt, Arsi Piispanen)
4-1 (55.06) Patrik Kallmert
4-2 (58.34) Sebastian Höglund (Johan Skinnars, Felix Maegaard-Scheel)
Tekningar: 28 – 25