SSK och Blomqvist går skilda vägar

SSK värvade Axel Blomqvist för drygt två månader sedan. Nu väljer man att gå skilda vägar och forwarden lämnar därmed laget med omedelbar verkan.

Axel Blomqvist hämtades in från ECHL och Tulsa Oilers där han inledde säsongen. Nu drygt två månader senare väljer man att gå skilda vägar med den storväxte fowarden.
– Efter en intressant och bra inledning när Axel anslöt till oss har han tappat sin position i laget. Det beror mycket på den två veckor långa sjukdomsfrånvaron han ådrog sig och därefter har han haft svårt att konkurrera om en plats i laget. Axel har därför själv valt att avbryta avtalet i förtid vilket vi givetvis respekterar och vi önskar honom lycka till i framtiden, säger tränaren Mats Waltin i en kommentar på klubbens officiella hemsida.

Under sin tid i SSK-tröjan hann Blomqvist med att göra sju matcher. På dessa står han noterad för noll poäng. Han hade också minus fem i plus/minus-statistiken. Den Osby-fostrade forwarden har ett förflutet i Rögles organisation innan han valde att åka över till Nordamerika där han höll till i hela fem säsonger.

Axel Blomqvist är också lillebror till Anton och Albin Blomqvist där Anton har spelat för IK Pantern den gångna säsongen medan Albin Blomqvist fick lägga av med ishockey efter hjärnskakningar redan då han var 21 år gammal.

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN