Sportsligt ansvarige om den tunga säsongsinledningen

Leksand är tillbaka i Hockeyallsvenskan efter kvalförlusten mot rivalerna Mora i våras. Man var och är en av favoriterna i serien, men starten har varit allt annat än en succé. Sportsligt ansvarige ger sina tankar kring starten.

Mikael Karlberg är sportsligt ansvarig i klubben och berättar i en artikel till Leksands hemsida sina tankar kring den knackiga starten för laget. Hittills har man bara spelat in nio poäng på sju matcher. Så sent som igår förlorade man hemma i Tegera Arena mot Almtuna med 0-1. Fortsatt frustrerande läge för masarna.

– Ingen här är nöjd med sättet vi har inlett säsongen på, och jag som ansvarig är naturligtvis jättebesviken. Det känns riktigt tungt och det krävs att vi alla, både spelare och ledare, börjar leverera nu. Det är dags! Vi har inte alls fått spelet att stämma… Det känns som att allt vi hade under försäsongen är som bortblåst. Södertälje hemma och bortamatchen mot Modo är väl egentligen de enda två matcherna där vi har kommit upp i nivå och gjort det riktigt bra. Annars har vi underpresterat, säger han till hemsidan.

Bättre än vad man är?

Med bara två segrar av sju möjliga har man redan halkat efter i tabellen. Timrå IK leder just nu på 17 poäng, 8 före Leksand som försöker hitta vad problemet kan vara. Karlberg fortsätter:

– Det är precis som att vi har satt krav och förväntningar på oss själva som blir omöjliga att uppnå, vilket i sin tur har gjort att vi har haft svårt för att vara nöjda även när vi har gjort något bra. När vi vann hemma mot Troja med 2-1 var det mer en lättnadskänsla än en glädjekänsla i gruppen, och det var som att alla förväntade sig att vi skulle vinna med mer. Jag tycker att det är dags att vi inser att det är heltidsproffs vi möter, och att vi kommer att få jobba stenhårt varje match för att ens få med oss några poäng. Att vi inte har haft den inställningen tidigare är något som både jag, ledare och spelare ansvarar för.

Supportrarna missnöjda

Många supportrar har vädrat sitt missnöje på sociala medier den senaste tiden, och det med all rätta då spelet haft mycket i övrigt att önska. Bland annat skrev supporterordföranden Martin Jönslars-Eriksson på Twitter under matchen mot Pantern som man kan läsa här.

Nu får han alltså lite mer svar på hur klubben ser på starten. Mikael Karlberg avslutar intervjun på frågan om han känner att detta är spelarna som ”ska göra det” för Leksand den här säsongen.

– I somras var både jag och många med mig jättenöjda med laget, jag hörde ingen som klagade då. Jag tror och tycker fortfarande att vi har ett riktigt, riktigt bra lag, och jag är glad för att många yngre spelare har gjort det jättebra, senast Oliver Larsen i går, men nu måste varje spelare, och ledare, gå till sig själv och sin egen insats. Alla måste höja sig rejält, och nu handlar det om en match i taget. Nästa match, nästa byte, det finns inget längre fram än så. Vi vill och ska vända det här, och det är upp till var och en att vara en del i det arbetet.

Nästa match för Leksand är imorgon kväll då man åker till Tingsryd och Nelson Garden Arena för att försöka vända på den dåliga trenden.

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN