Skadedrabbat AIK förstärker laget

AIK är skadedrabbat och har en hel del indisponibla spelare. Därför förstärker man truppen med ett lån från Mora IK fram till den 15 februari med möjlighet till förlängning.

Det är tufft för AIKs läkare just nu. Man har flera spelare på skadelistan och därför har lagledningen fått agera. Först tog man in två spelare från division ett efter förlustmatchen mot IK Oskarshamn. Sedan dess har man spelat en match mot Västervik där det blev vinst. Men skadeläget har inte förbättrats och därför agerar man nu igen. Man saknar backarna Simon Fernholm och Eric Norin plus forwardsduon Jonas Almtorp och Emil Lundberg sedan tidigare. I matchen mot Oskarshamn fick dessutom Christian Sandberg och Joakim Thelin utgå. Där fick man positivt besked från Thelin som var med mot Västervik senast.

Skadedrabbat AIK lånar från Mora IK

Med skadorna i åtanke så har man nu gjort klart med ett lån av forwarden Michael Haga från Mora IK. Avtalet gäller först och främst fram till deadline den 15 februari, men man har möjligheten att förlänga avtalet säsongen ut. 25-åringen har spelat i 21 matcher för Mora den här säsongen där det blivit fyra poäng.

Utlånad till rivalerna

Det senaste är dock att Haga varit utlånad till Djurgården i SHL. Där blev det spel i tre poänglösa matcher innan han nu alltså är klar för ytterligare en utlåning, den här gången till rivalen AIK en serie nedanför.

– Michael är en bra skridskoåkare och kommer även att bidra med sitt fina spelsinne berättar AIK Hockeys sportchef, Anders Gozzi till AIKs egna hemsida.

Säsongen 15/16 var senaste gången Haga spelade i Hockeyallsvenskan, då blev det 45 poäng för Almtuna.

 

 

 

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN