Modo värvar från AIK
Foto: Bildbyrån
Modo har bekräftat att de värvar en spelare från ligakonkurenten AIK. Samtidigt är det klart att Tobias Ericsson lämnar klubben inför nästa säsong.

Modo bekräftar på sin sida att de värvar den 21-årige Dansken, forwarden Mathias From från AIK. Froms moderklubb är Fredrikshavn, och har SHL meriter efter spel i Rögle där han spelade i tre säsonger. Förra säsongen var han även med och spelade VM med Danmarks landslag. Den senaste säsongen kände han att utvecklingen gick kraftigt framåt, och även kring hockeyn fungerade det bra.

– Spelmässigt tycker jag själv att jag blev bättre allround genom att ta större ansvar i egen zon, säger Mathias From till Modos hemsida.

En producerande spelare

Mathias From har haft bra dialog med klubben huvudtränare Björn Hellquist. Hellquist har stora förhoppningar på Dansken, och menar att han har delar av allt klubben har letat efter.

– Mathias är duktigt på att ta in pucken i offensiv zon i hög fart och vi ser honom som en producerande spelare, säger Hellquist till klubbens hemsida.

Mathias From ser sig själv som en skridskostark spelare med en bra blick för spelet.

– Jag vill gärna producera framåt, men även vara delaktig i spelet över hela banan, fortsätter han.

Lämnar efter tre säsonger

En spelare som gjort sitt i Modo är backen Tobias Ericsson. Efter tre säsonger i Örnsköldsviksklubben, går han och Modo skilda vägar. Det stod klart sent igår.

– Vi vill tacka Tobias för hans insatser under tre säsonger i Modo Hockey och önskar honom all lycka till i den fortsatta karriären, säger Björn Hellquist.

Vilken klubb Tobias fortsätter sin karriär i är inte klart än.

Läs mer om Modo>>>

 

 

 

Kommentarer

Kommentarer