SHL-meriterade målvakten till nykomlingen

Den SHL-meriterade målvakten, Henrik Lundberg, går till nykomlingen i Hockeyallsvenskan, Väsby. Kontraktet är skrivet över den kommande säsongen.
– Han tillför rutin och kommer bli en trygg sista utpost, säger Tom Tärnström.

Henrik Lundberg är klar för Väsby, den SHL-meriterade målvakten kommer till nykomlingen efter spel i seriekonkurrenten BIK Karlskoga de två senaste säsongerna. 29-årige Lundberg har Lerum som moderklubb och seniordebuterade i Kallinge/Ronneby säsongen 2011/2012. De senaste sju säsongerna har han pendlat mellan spel i SHL och Hockeyettan, de flesta matcherna har han dock spelat i Hockeyallsvenskan.

– Henrik är en rutinerad målvakt som spelat på denna men även på en högre nivå de senaste sju säsongerna. Han tillför rutin och kommer bli en trygg sista utpost, säger Tom Tärnström sportchef i Väsby till klubbens hemsida.

Spel i två SHL-klubbar

Lundberg har meriter från spel i två SHL-klubbar, Karlskrona och Örebro. Totalt har han spelat 51 SHL-matcher. Med 134 matcher i Hockeyallsvenskan är det en rutinerad målvakt som ansluter till nykomlingarna i Hockeyallsvenskan.

– Som målvakt är det en samlad tekniskt skolad målvakt som sprider ett stort lugn. Han är alltid väl förberedd och har en tydlig plan i sitt spel. Det känns oerhört bra att vi lyckats ro en så pass meriterad målvakt i hamn, säger Tom Tärnström.

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN