SHL-lånet avgjorde med 26 sekunder kvar

Dagens enda HockeyAllsvenska match utspelade sig i Oskarshamn mellan just Oskarshamn och gästande Västerås. I en match med sju mål och där det avgörande 3-4 målet för Västerås kom med endast 26 sekunder kvar.

Det var hemmalaget som tog tag i taktpinnen och kunde redan efter 02:28 sätta första målet bakom Marcus Dahlbom som vaktade Västerås mål. Målet gjordes av Frölundalånet Johannes Johannessen i powerplay på pass från ett annat lån – Fredrik Forsberg från Leksand. Ledningen varade dock inte länge, fem minuter senare hade gästerna kvitterat genom Fredrik Johansson, även det i powerplay.

Andra perioden började som första – med ett snabbt mål av hemmalaget. Denna gången var det Manuel Ågren som hittade fram till Victor Svensson som kunde hitta in med pucken bakom Dahlbom. Perioden slutade 3-2 efter att Simon Norberg för Oskarshamn och Eddie Davidsson från bortalaget gjort varsitt mål.

När det väl skulle avgöras inledde Oskarshamn med två raka utvisningar där den sista av de två straffade sig. Västeråsbacken Anton Öhman kunde trycka in 3-3 och matchen var nu målmässigt jämn. Västerås tryckte på i slutet och kunde också med 26 sekunder kvar hitta nätmaskorna igen. Vinstmålet gjordes av William Wikman som igår återvände på lån till Västerås från Leksands IF. Matchresultatet skrevs tillslut till 3-4.

IK Oskarshamn – VIK Västerås HK 3-4 (1-1, 2-1, 0-2)
1-0 (02:28) Johannes Johannessen (Fredrik Forsberg), spel fem mot fyra
1-1 (07:09) Fredrik Johansson (Christopher Fish, Stefan Gråhns), spel fem mot fyra
2-1 (22:04) Victor Svensson (Manuel Ågren, Nicolas Deschamps)
3-1 (31:04) Simon Norberg (Jonas Engström, Victor Löfstedt), spel fem mot fyra
3-2 (38:46) Eddie Davidsson (Fredrik Johansson, Christopher Fish)
3-3 (47:56) Anton Öhman (Fredrik Johansson, Stefan Gråhns), spel fem mot fyra
3-4 (59:34) William Wikman (Linus Svedlund, Jimmie Jansson)
Skott: 29-21 (9-3, 12-12, 8-6)
Tekningar: 34-26
Utvisningar IKO: 4×2 VIK: 5×2