AIK kvitterar i matchserien mot Oskarshamn
Foto: Bildbyrån
Hemmalaget Oskarshamn hade matchboll på AIK i den hockeyallsvenska finalen inför dagens match. Dock ville sig inte marginalerna vara med smålänningarna under söndagen. 

Det var upplagt för hockeyfest i den småländska industristaden Oskarshamn på söndagen. Laget hade matchboll på seriesegrarna AIK i den fjärde matchen av hockeyallsvenska finalen. Detta efter två raka segrar för smålänningarna i finalserien. Efter uddamålssegern på Hovet i fredags så var det ett segervisst hemmalag. Dock var det bortalaget som tog ledningen. Samme Jesper Frödén skulle även avsluta dagens målskörd på ett väldigt märkligt sätt.

Oskarshamn vände 

Hemmalaget i sina blåröda dräkter vände på steken i den andra perioden och gick upp till ledning genom mål av Joakim Thelin och Robin Söderqvist innan AIK kunde kvittera genom kaptenen Christian Sandberg. Hans första mål i denna finalserie. Avslutningsperioden började genom att bortalaget tog ledningen igen och nu var det Oskarshamn som fick jaga.

Olycklig tabbe 

Smålänningarna lyckades kvittera igen och matchen gick till förlängning. Där skulle den få ett väldigt abrupt slut. Oskarshamn har press och slår i väg ett slagskott så hårt att den går ner till egen målvakt bakom mål. Där gör Christoffer Rifalk i Oskarshamns mål ett ödesdigert misstag och släpper pucken bakom ryggen till en helt friställd Frödén som lägger in pucken i mål. Detta betydde 4-3 och seger för Stockholmarna.

Nu väntar en femte avgörande match på Hovet i Stockholm på tisdag. Vinnaren möter Timrå i ett direkt kval till SHL.

Läs mer om finalen här >>>

Kommentarer

Kommentarer