RYKTE: Målvaktstalangen gör succé – klar för SHL

Han har stått för en alldeles strålande säsong hittills för sitt IK Pantern. Nu verkar det enligt initierade uppgifter vara klart att målvakten Robin Jensen är klar för SHL inför nästa säsong.

Det är den initierade källan Johan ”mrmadhawk” Svensson som kommer med uppgifterna nu idag på sin blogg på Expressen. Robin Jensen spelade för två säsonger sedan i division ett och Kallinge/Ronneby. Stabilt spel där ledde till ett kontrakt med skånelaget IK Pantern där det blivit succé direkt. Efter halva säsongen är det bara Henrik Haukeland som har bättre statistik än Jensen. Det ger ringar på vattnet som flyter upp mot SHL.

Djurgården vinner kampen

Det är Djurgården som är laget som verkar ha fått ett ja från Robin Jensen enligt Svensson. Det är också där som han spelat större delen av sin karriär. Situationen blev dock sådär eftersom han hamnade bakom Linus Söderström i hierarkin, vilket har gjort att han fått ta en annan och lite längre väg i sin strävan efter SHL-spel. 21-åringen är en storväxt målvakt med sina 189 cm och 88 kg. Den här säsongen har det blivit spel i 17 matcher där räddningsprocenten ligger på 92,5%.

Inga kommentarer från målvaktstalangen

På frågan om det blir SHL nästa säsong så är Jensen fåordig när han kommenterar till Svensson.

– Vi får se. Jag tar denna säsongen med Pantern nu, så får vi se vad som händer sedan.

Jag tycker att jag har tagit klivet och vet att jag håller på den allsvenska nivån, och kan säkert göra det i SHL också, säger han till bloggen.

Med stor sannolikhet ser vi alltså Robin Jensens namn på en Djurgårdströja till nästa säsong.

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN