Revanschsuget Björklöven vann kvällens norrlandsderby

Björklöven vann kvällens norrlandsderby mot rivalen Modo med 6-3. Umeålaget tog med det revansch på Modo efter att tidigare denna säsong ha förlorat de två tidigare mötena.

Gästerna tog tidigt ledningen i den första perioden. Målet gjordes av Henrik Björklund i powerplay då Björklövens Jonas Emmerdahl satt utvisad efter bara en minuts spel. Löven kvitterade sedan till 1-1 genom Jacob Andersson i powerplay. Med fyra minuter kvar tills periodpaus tog Björklöven ledningen. Cody Murphy noterades för 2-1-målet som även det kom i numerärt överläge.

Mer mål i powerplay

Den andra perioden liknade på många vis den första. Mycket mål och de kom i powerplay som i den tidigare perioden. Emil Molin kvitterade för gästerna fem minuter in i mittperioden. Tre minuter senare tog man även ledningen i powerplay då Björklöven fick en utvisning för för mågs spelare på banan. Med en minut kvar av den andra perioden kvitterade dock Björklöven. Jacob Andersson gjorde mål i powerplay och det stod 3-3 inför den sista perioden.

Björklöven vann tredje perioden, och matchen

Matchen stod länge och vägde tills Kim Karlsson lyckades ge sitt Björklöven ledningen med 13 minuter kvar av perioden. Efter det kunde inte Modo komma tillbaka och Björklöven gjorde 5-3 i powerplay genom David Lindquist. Lucas Sandström stängde sedan matchen med att göra 6-3 i tom bur.

Matchfakta: IF Björklöven – Modo Hockey 6-3 (2-1,2-1,3-0)

0-1 (01:24) Henrik Björklund (Emil Molin) Spel fem mot fyra

1-1 (14:06) Jacob Andersson (Cody Murphy, Lukas Ekeståhl-Jonsson) spel fem mot fyra

2-1 (15:41) Cody Murphy (Austin Farley, Zach Hamill) spel fem mot fyra

2-2 (25:33) Emil Molin (Patrik Karlkvist)

2-3 (28:09) Henrik Björklund (Per-Åge Skröder, Emil Molin) spel fem mot fyra

3-3 (39:14) Jacob Andersson ( Lukas Ekeståhl-Jonsson) spel fem mot fyra

4-3 (47:01) Kim Karlsson (Jonas Emmerdahl, Austin Farley)

5-3 (51:18) David Lindquist (Stefan Andersson, Joakim Högberg) spel fem mot fyra

6-3 (57:18) Lucas Sandström (Lukas Ekeståhl-Jonsson) Mål i tom bur

Skott: 34-23

Tekningar: 40-23

Utvisningar: IFB: 5×2 Modo: 5×2

Domare: Johan Nordlöf

Linjemän: Petter Norman, Fredrik Bäckström

Publik: 5400[/button]