Oskarshamn utnyttjade Björklövens misstag – tog fjärde raka segern

Oskarshamn vann ikväll borta mot Björklöven med 3–1. Smålänningarna tog med det sin fjärde raka seger, medan Björklöven nu har förlorat sju raka matcher.

Björklöven inledde den första perioden starkt med att först döda ett powerplay för gästerna. Löven skapade sedan många chanser när man fick numerärt överläge. Trots många farliga lägen för Björklöven var det gästerna som tog ledningen. Manuel Ågren gjorde 1–0 till Oskarshamn då han i offensiv zon bröt en passning från Björklövens Simon Fredriksson.

Löven fick inte till det sista

I den andra perioden skapade Björklöven flertalet chanser men lyckades ändå inte få pucken i mål. I början av perioden var Stefan Öhman nära att kvittera för Björklöven, men kunde inte överlista Oskarshamnmålvakten Wictor Ragnewall. Kim Karlsson fick även en hel del chanser att kvitterat för hemmalaget en hade svårt att få till några vettiga avslut. I slutet av perioden fick Björklöven spela powerplay och skapade även då flera vassa målchanser, men Ragnewall fortsatte att briljera i målet för gästerna.

Misstagen kostade sig för Löven

Båda lagen inledde den tredje perioden skakigt och inget av lagen kunde riktigt skapa några vassa lägen. Oskarshamn utökade sin ledning till 2–0 då Joakim Hagelin fick in en puck via Lucas Ekeståhl Jonssons skridsko in. Björklöven fick senare in en kvittering genom Kim Karlsson i numerärt överläge. Gästerna stängde matchen med ett 3–1–mål i tom bur då Nicolas Deschamps vann pucken efter att två lövenbackar krockade med varandra. Matchen slutade 3–1 till Oskarshamn som nu tog sin fjärde raka seger. Björklöven tog däremot sin sjunde raka förlust.

”Det grinar som fan i fejset för oss nu”

Efter matchen var Björklövens tränare Joakim Fagervall något besviken att man inte lyckades utnyttja sina lägen och att laget befinner sig i en tuff uppförsbacke.

– Det grinar som fan i fejset för oss nu. Första sätter vi på tejpen på deras spelare som gör mål, andra sparkar vi själva in. Men just nu där ci är måste vi tåla det, vi är i en rejäl uppförsbacke som vi just nu måste passera.

Nästa match för Björklöven är borta emot Tingsryd och tränare Fagervall tror att just skärpan och energin att göra mål är det som behövs för att bryta den dåliga trenden.

– Jag tror försvarsspelsmässigt räcker det är en ganska bra bit men det som är oerhört viktigt är att få energi att göra mål.

IF Björklöven – IK Oskarshamn 1–3 (0–1,0–0,1–2)
1–0 (11:56) Manuel Ågren
2–0 (52:28) Joakim Hagelin (Anton Karlssson)
2–1 (56:31) Kim Karlsson (Tobias Hage, Joakim Högberg) spel fem mot fyra
3–1 (58:59) Nicolas Deschamps, mål i tom bur
Skott: 32–21
Tekningar: 37–28
Utvisningar: IFB: 3×2 IKO: 5×2