Oskarshamn lånar in back från Karlskrona

För bara sex dagar sedan valde Karlskrona att kalla hem Gustav Ahnelöv från Västerås. Nu lånar SHL-laget ut backen igen, men nu till ett annat lag i HockeyAllsvenskan, nämligen Oskarshamn.
– Detta blir en bra lösning, säger Roger Jönsson, sportchef i IK Oskarshamn.

Gustav Ahnelöv fick starta säsongen i Västerås då han inte platsade i Karlskrona. 19 matcher senare och med 1+1 i statistiken valde SHL-klubben att kalla tillbaka den unge backen från HockeyAllsvenskan. En knapp vecka senare står det nu klart att Ahnelöv lånas ut igen, men nu till Oskarshamn.

Täcker upp för Johannesen

Anledningen till varför Oskarshamn väljer att låna in 20-årige Ahnelöv är för att Johannes Johannesen är på landslagsuppdrag med Norge. Backsidan blev därför en man kort, men med inlåningen av Ahnelöv stärks laget upp igen.
– Vi förstärker med Gustav här nu först och främst för att täcka upp för Johannesen. Ahnelöv och Johannesen är ganska lika i spelstilen, rörliga och högerfattade backar. Detta blir en bra lösning nu över B-JVM sedan tar vi ställning till en eventuell fortsättning efter det, säger Roger Jönsson till Oskarshamns hemsida.

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

arton − 12 =

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN