Oskarshamn avgjorde i tredje perioden

Det var lagen på plats sju och åtta i HockeyAllsvenskan som ställdes mot varandra i Oskarshamn och Be-Ge Hockey Center. Inför matchen så skilde det en poäng med fördel dagens bortalag , Björklöven. De två tidigare mötena har slutat med varsin vinst så det var upplagt för en tät drabbning.

Det var hemmalaget som fick äran att inleda målskyttet för dagen. Victor Löfstedt satte 1-0 med sitt femte för säsongen, assisterad av Arsi Piispanen och Joakim Hagelin. Sedan drog bortalaget på sig en utvisning och Oskarshamn fick chansen att utöka ledningen. Vilket de gjorde. Det var Arsi Piispanen som satte 2-0 i numerärt överläge framspelad av Joakim Hagelin och Jonas Engström. Nu var det dags för Björklöven att ta sig in i matchen för att ha chansen på tre poäng, även om det kan svänga fort i hockey. Chansen fick man på allvar också efter att det kommit en reducering till 2-1. Det var Jesper Thörnberg som blev målskytt efter drygt halva den första perioden assisterad av Joakim Högberg.

Fortsatt tätt

Efter att den första perioden jämnat ut sig så fortsatte mellanakten likartat. Bortalaget lyckades kvittera till 2-2 genom Stefan Andersson som serverades av Jesper Thörnberg och Kim Karlsson. Dock blev den ställningen relativt kortvarig för hemmalaget skulle ta ledningen igen och det omgående. Endast 19 sekunder efter 2-2 så kom 3-2 från Victor Svenssons klubba, assistpoängen gick till Nicolas Deschamps och Manuel Ågren. Detta efter drygt fem minuter in i period nummer två och resten av perioden förblev mållös.

Hemmalaget avgör i tredje

Precis som tidigare så kommer Björklöven tillbaka och lyckas kvittera. Den här gången tar det ynka 32 sekunder efter att pucken släppts. Det är Cody Murphy som kvitterar för Umeålaget assisterad av Niklas Pavel. Det delades ut några utvisningar och hemmalaget fick efter drygt halva perioden chansen att spela med två spelare mer på banan. Nu fick Joakim Hagelin göra sin tredje poäng för kvällen. Hagelins första mål för säsongen efter en skadefylld höst. Det avgörande målet till 4-3 satte han assisterad av kapten Jonas Engström och backen Jonas Liwing. I slutskedet så tog Björklöven timeout och plockade ut målvakten två gånger om vilket resulterade i två mål till hemmalaget gjorda av Pontus Widerström och Manuel Ågren. I och med detta så punkterade man matchen som slutar 6-3.

Efter att det skilt en poäng lagen emellan så byter de bara plats i tabellen. Härnäst så väntar Tingsryd på hemmaplan för Björklöven samtidigt som Oskarshamn gästar Vita Hästen.

Oskarshamn – Björklöven 6-3 (2-1, 1-1, 3-1)
1-0 (03:04) Victor Löfstedt (Arsi Piispanen, Joakim Hagelin)
2-0 (04:14) Arsi Piispanen (Joakim Hagelin, Jonas Engström)
2-1 (10:23) Jesper Thörnberg (Joakim Högberg)
2-2 (25:29) Stefan Andersson (Jesper Thörnberg, Kim Karlsson)
3-2 (25:48) Victor Svensson (Nicolas Deschamps, Manuel Ågren)
3-3 (40:32) Cody Murphy (Niklas Pavel)
4-3 (51:52) Joakim Hagelin (Jonas Engström, Jonas Liwing)
5-3 (59:06) Pontus Widerström (Nicolas Deschamps)