Nya stjärnan levererade för Västervik

Toppmöte väntade i Plivit Trade hallen när Västervik tog emot Timrå IK. Två poäng skilde lag emellan inför kvällens drabbning där Västerviks nya stjärna Mitch Wahl ordnade segern.

Två av säsongen stora utropstecken i Hockeyallsvenskan ställdes öga mot öga med varandra. Inför toppmötet skilde det bara två poäng mellan lagen som låg på en första, respektive tredjeplats i tabellen.

I den första perioden var det hemmalaget och tabelltrean Västervik som glänste mest. Redan två minuter in i matchen gjorde Conny Strömberg 1-0 i power-play från snäv vinkel och smakstarten var ett faktum. Bara ett par minuter senare slog hemmalaget till ytterligare en gång, även då i spelformen fem mot fyra. Noterbart var att det sena nyförvärvet Mitch Wahl var med och assisterade till båda baljorna.

Succén fortsätter

I den andra perioden kom serieettan som inte var nöjda med inledningen ut och ville göra match av det igen. I slutet av mittakten kom även utdelningen för Timrå IK som gjort en raketsäsong när vi snart ska summera första halvan av säsongen. Målskyttet inledes av John Westin, och succén skulle även fortsätta för Timrås unga stjärnskott Jonathan Dahlén som prickade in kvitteringen.

Nyförvärvet blev avgörande

Jonathan Dalén, den stora stjärnan i Timrå fick liv i matchen med sitt mål. Den här kvällen skulle dock en annan stjärna lysa starkast och nyförvärvet Mitch Wahl gjorde sin tredje poäng för matchen när han satte 3-2 till sitt Västervik. Timrå fick visserligen in en kvittering, åter genom unge Dahlén.

Efter ställningen 3-3 avgjorde hemmalaget Västervik efter ännu ett mål av Olle Liss, tätt följt av Emil Georgsson som satte slutresultatet 5-3 i tom kasse.

Västerviks IK – Timrå IK 5 – 3 (2-0, 0-2, 3-1)
(01.52) 1-0 Conny Strömberg (Mitchell Wahl, Dan Pettersson), spel fem mot fyra
(06.26) 2-0 Olle Liss (Mitchell Wahl, Dan Pettersson), spel fem mot fyra
(36.43) 2-1 John Westin (Emil Berglund, Victor Björkung)
(39.34) 2-2 Jonathan Dahlén (Jesper Boqvist)
(44.16) 3-2 Mitchell Wahl (Olle Liss, Fredric Andersson), spel fem mot fyra
(51.48) 3-3 Jonathan Dahlén (Jesper Boqvist, Elias Pettersson)
(57.32) 4-3 Olle Liss
(59.40) 5-3 Emil Georgsson
Skott: 22 – 35 (8-11, 3-10, 11-14)
Tekningar: 40 – 34
Tacklingar: 8 – 7
Domare: Filip Sandstedt
Linjemän: Tom Wågström, Andreas Nord
Publik: 1679

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

tolv + åtta =

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN