Modo släpper Hellqvist: ”Förtroendet är förbrukat”

Förtroendet är förbrukat, det säger Modos styrelseordförande i en kommentar på Modos hemsida. Klubben gör sig av med huvudtränaren Björn Hellkvist.

Modo anser att förtroendet är förbrukat för huvudtränaren Björn Hellkvist som flirtat med Leksand via medierna, något som Sportbladet var första att rapportera om. Nu kontrar klubben på onsdagseftermiddagen.

– Vi har gjort bedömningen att förtroendet för Björn Hellkvist är förbrukat i föreningen bland våra sponsorer och supportrar. Hellkvist kommer därför inte att leda laget den kommande säsongen. Vi har efter en tids förhandlingar med en annan klubb nu hittat en lösning som är bra för Modo Hockey, säger Ulf Strinnholm styrelseordförande i Modo till klubbens hemsida.

Klar för Leksand

Inte långt efter att Modo entledigat Hellkvist gick Leksand ut med nyheten att han nu är huvudtränare i Dalaklubben.

– Det känns grymt motiverande och det är en stor utmaning för mig. Jag känner att jag, tillsammans med Karlberg och Hallberg, kommer kunna driva en stor förändring i hur laget spelar ishockey på ett kraftfullt sätt. Vi ska utvecklas både som individer och som lag genom att spela den här ishockeyn. Vi ska spela en framåtlutad hockey som kräver mycket puckinnehav, där man ska känna sig trygg med pucken, och veta var kamraterna befinner sig. Det ska bli kul att få sätta sig in i byn och lära känna Leksand, och framför allt få komma igång med det nya jobbet, säger Björn Hellkvist till Leksands hemsida.

Som assisterande tränare får Hellkvist Mikael Karlberg och Fredrik Hallberg.

Här kan du följa Leksands lagbygge till säsongen 2020/2021.

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN