Modo nära total kollaps – men lyckades avgöra på straffar

Det blev en riktigt intensiv drabbning i Fjällräven Center där Modo igår tog emot gästande Björklöven. Efter en helvändning kunde bortalaget kvittera och pressa matchen till förlängning och straffar där Modo trots allt – till slut gick ut som vinnare och två poäng rikare.
– Det var jätteskönt att vi redde ut det och fick två i alla fall, säger Emil Molin till Modos hemsida efter sin matchavgörande straff.

Det var ett starkt Modo som inledde gårdagens drabbning mot Björklöven i Fjällräven Center. Redan efter 52 sekunder hade man tagit ledningen genom Jakob Stenqvist och man hade inga planer på att sakta ned. Innan slutsignalen i den första perioden ljudit skulle också Henrik Björklund och Jesper Lindgren, som gjorde sitt första mål för säsongen, få in pucken bakom Adam Werner i kassen.

I den andra perioden rök Modos Axel Eidstedt och Björklövens Cody Murphy ihop. Det hela resulterade i fem minuters utvisning för bägge spelarna – men också matchstraff för båda två. Hemmalaget hittade därefter inte riktigt tillbaka till sitt spel och innan den andra periodens slut hade Björklöven tryckt in 3-1 genom Jesper Thörnberg.

Björklöven fortsatte pressa på ett stressat Modo och efter 3-2 av Nicklas Johansson kom därefter också kvitteringen genom Kim Karlsson när Modoförsvaret inte riktigt var med. Matchen gick till förlängning.

Båda lagen hade här chansen att avgöra men efter fem mållösa minuter gick alltså matchen till straffar där Emil Molin slutligen klev fram och avgjorde matchen till Modos fördel.
– Vi slår våran värsta rival så det är klart det betyder mycket för hela föreningen, för laget och för stan, säger Emil Molin till Modos hemsida efter matchen.

Och straffmålet – det var han nöjd med.
– Otroligt skönt att se att den gick in. Jag har en annan variant som jag brukar köra men jag hade på känn att de hade tittat på den.


Modo Hockey – IF Björklöven 4-3 (3-0, 0-1, 0-2, 0-0, 1-0)
1-0 (00:52) Jakob Stenqvist
2-0 (12:53) Henrik Björklund (Jesper Sellgren)
3-0 (17:55) Jesper Lindgren (Emil Molin)
3-1 (36:19) Jesper Thörnberg (Joakim Högberg, Jacob Andersson)
3-2 (44:47) Nicklas Johansson (Linus Boström, Andreas Vikström)
3-3 (47:40) Kim Karlsson
4-3 (GWS) Emil Molin
Skott: 29-41
Utvisningsminuter: 35-39
Domare: Christoffer Holm
Linjemän: Jimmy Andersson, Fredrik Bäckström
Publik: 7350

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN